Eмисия новини
от 09.00 часа

Një protestë sulmoi përfaqësinë e Komisionit Evropian në Sofje

Komisioni Evropian dënon vandalizmin ndaj ndërtesës së përfaqësisë së tij në Sofje. “Protestat paqësore janë një e drejtë themelore në çdo shoqëri demokratike, por dhuna dhe vandalizmi janë të papranueshme”, tha zëdhënësja e komisionit Miriam..

22.05.23 08:40 |

Nënpresidentja Jotova e informoi Këshillin e Evropës për gjendjen e bullgarëve të Maqedonisë së Veriut

Garantimi i të drejtave të njeriut nuk mund të bazohet vetëm në dokumente. Çdo përpjekje për t'i shkelur ato duhet të përballet me një qëndrim të vendosur dhe veprime të forta, tha Nënpresidentja Ilijana Jotova, e cila mori pjesë në një takim të..

17.05.23 16:33 |
Ilijana Jotova

Derisa të shënohen bullgarët në kushtetutën e Maqedonisë së Veriut, nuk do të ketë konferencë ndërqeveritare në BE

Konferenca e radhës ndërqeveritare në Bashkimin Evropian me institucionet evropiane nuk do të mbahet derisa bullgarët të përfshihen në ligjin bazë të Maqedonisë së Veriut. Kështu iu përgjigj nënpresidentja Ilijana Jotova pyetjes se si Bullgaria i..

10.05.23 17:36 |

Karta evropiane për personat me aftësi të kufizuara - a do të njihet statusi i personave me aftësi të kufizuara në mbarë botën

Ka rreth 90 milionë persona me aftësi të kufizuara në BE, të cilët përballen me vështirësi të ndryshme kur u duhet të udhëtojnë ose të lëvizin për të jetuar në një vend tjetër evropian. Për të siguruar akses të barabartë dhe të lehtë në shërbimet..

10.05.23 16:04 |

Bullgaria është e pakënaqur me ndarjen e ndihmës për shkak të importeve ukrainase

Bullgaria do të marrë rreth 10 milionë euro nga paketa e dytë financiare e KE-së në shumën prej 100 milionë euro për të mbështetur fermerët nga Bullgaria, Hungaria, Polonia, Rumania dhe Sllovakia për shkak të importit të produkteve bujqësore nga..

06.05.23 15:12 |
 Atanas Pekanov

Bullgaria vazhdon rinegocimin e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë

Qeveria e përkohshme po bën gjithçka që është e mundur për të rinegociuar Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë. Këtë e tha zëvendëskryeministri për menaxhimin e fondeve evropiane, Atanas Pekanov, në seancën e sotme në Kuvendin Popullor, të..

05.05.23 17:28 |
Javor Geçev

Brukseli na jep 9.77 milionë euro për shkak të importit të grurit ukrainas

Për Bullgarinë janë caktuar 9.77 milionë euro nga gjithsej 100 milionë euro, me të cilat vendet më të prekura në BE do të kompensohen nga importet e grurit dhe ushqimit ukrainas, tha për BNR një burim nga Komisioni Europian. Fondet e mbetura do të..

03.05.23 15:28 |

KE miratoi masa të jashtëzakonshme për importin e grurit nga Ukraina

Komisioni Evropian ka miratuar masa parandaluese në lidhje me importin e produkteve të caktuara nga Ukraina në kuadër të një mase mbrojtëse emergjente. Kjo është në përgjigje të vështirësive serioze logjistike në Bullgari, Hungari, Poloni, Rumani..

03.05.23 08:47 |
Laura Koveshi

KE dhe Laura Koveshi presin që autoritetet të dërgojnë shpejt në gjyq përgjegjësit për sulmin ndaj Prokurorit të Përgjithshëm

Komisioni Evropian dhe Kryeprokurorja Evropiane Laura Koveshi dënuan tentativën për vrasjen e Prokurorit të Përgjithshëm Ivan Geshev. Të dy institucionet presin që autoritetet tona të bëjnë gjithçka që është e nevojshme për të sjellë shpejt dhe me..

02.05.23 15:02 |

Ivo Ivanov: Nëse Vladimir Putin ka fatin të shkojë në Gjykatën Penale Ndërkombëtare, e pret burgu, por jo vdekja

Urdhri i Gjykatës Penale Ndërkombëtare për arrestimin e Presidentit të Rusisë,  Vladimir Putin , tregon se tani e tutje ai nuk është në asnjë mënyrë legjitim në marrëdhëniet ndërkombëtare. Kështu ka deklaruar  Ivo Ivanov  nga Shoqëria..

26.04.23 16:49 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна