Eмисия новини
от 05.00 часа

Blejnë më shumë makina për zgjedhjet e 14 nëntorit

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) do të blejë një shtesë prej 1600 makinash votimi pë zgjedhjet e 14 nëntorit. Kështu, vota “dy në një” për parlamentin dhe presidentin, si dhe votimin me makinë jashtë vendit do të sigurohet edhe në raundin e dytë të..

17.09.21 11:37 |

Brenda disa ditësh presidenti do të shpërndajë parlamentin

Shpërbërja e Legjislaturës së 46-të të Kuvendit Popullor është çështje ditësh, tha Presidenti Rumen Radev gjatë dëgjimit të kandidates së re për anëtar të Komisionit Qendror Zgjedhor - KQZ nga kuota e “Ka një popull të tillë” - Gergana Stojanova. Ajo u..

10.09.21 12:04 |

Presidenti e konsideron të pranueshëm variantin zgjedhor 2 në 1

Në një takim me udhëheqjen e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), në lidhje me organizimin e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare dhe presidenciale, Presidenti Rumen Radev përsëri këmbënguli në publicitetin në procesin e testimit të makinave dhe një..

08.09.21 18:39 |
Rumen Radev

Nga qyteti Rakovski presidenti e përshëndeti bullgarë me rastin e Bashkimit

“Fjalët e vetme të Bojko Borisovit që kanë rëndësi janë ato që do të thotë para kryeprokurorit të ardhshëm.” Kështu, Presidenti Rumen Radev komentoi akuzat e ish-kryeministrit se ai e ndau kombin dhe nuk e mbron dinjitetin e tij. Sipas kreut të..

06.09.21 12:38 |
Kamelija Nejkova

Në zgjedhjet 2 në 1, do të nevojiten më shumë makina votimi

Nëse zgjedhjet presidenciale dhe të parakohshme parlamentare mbahen në të njëjtën datë, do të jetë e nevojshme të blihen makina shtesë të votimit, tha Kamelija Nejkova, kryetare e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ) për BNT. Ajo theksoi se në mënyrë..

26.08.21 11:21 |

Nga 99.95 për qind të protokolleve të përpunuara ITN vazhdon të jetë në krye

6 parti dhe koalicione pritet të formojnë Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 korrik. Sipas të dhënave të Komisionit Qendror Zgjedhor te ora 14.00 më 13.07.2021 nga 99.95 për qind të..

13.07.21 16:00 |

Votat e bullgarëve jashtë do të vendosin rezultatin e zgjedhjeve në vend

Votat nga jashtë do të vendosin fituesin përfundimtar të zgjedhjeve parlamentare të 11 korrikut në vend. Sipas të dhënave në sajtin e Komisionit Qendror Zgjedhor jashtë vendit me 55.23% të protokolleve të përpunuara te ora 07:30, partia “Ka një..

12.07.21 09:26 |

Në 56 seksione votojnë me fletë votime për shkak të makinerive të dëmtuara

Problemet me makineritë e votimit u vendosën në pjesë të ndryshme të vendit në ditën e sotme të zgjedhjeve. KQZ vendosi të përdorë fletëvotimet në 56 seksione. Sipas zëdhënësit të komisionit Cvetozar Tomov, problemet me makineritë priten, sepse në..

11.07.21 12:22 |

Sipas zëdhënësit të KQZ nuk do të ketë mashtrime elektorale me makinat

Skemat e mashtrimeve zgjedhore nuk janë të zbatueshme në votimin me makinë. Këtë e deklaroi zëdhënësi i Komisionit Qendror Zgjedhor – KQZ, Cvetozar Tomov përpara televizionit Bulgaria ON AIR. “Mashtruesit duhet të shpikin diçka të re, ata nuk kanë..

07.07.21 14:18 |

Mbi 90 për qind e seksioneve jashtë vendit janë të formuar plotësisht

Pasi mbi 90 për qind e seksioneve jashtë vendit u formuan Ministria e Jashtme dërgoi një listë për plotësimin e vendeve të lira që mbetën bosh pasi partitë bënë propozimet. Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ do të vendosë të ndryshojë përbërjen, pasi një..

07.07.21 09:49 |
Всички новини: днес | вчера