Eмисия новини
от 21.00 часа

Covid-19 në Bullgari: Dita e 323

Do të blejmë vaksina ruse dhe kineze nëse Evropa i miraton ato Versioni optimist parashikon 1.5-2 milion të imunizuar kundër Covid-19 deri në fund të gushtit, tha para BNR Prof. Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve..

24.01.21 17:25 |
Dr. Nikollaj Brënzallov

Vendi ynë nuk është i kërcënuar nga shtami i ri i Covid-19

Nuk ka gjasa që shtami i ri i Covid-19 të përhapet aq shpejt sa në Mbretërinë e Bashkuar, tha për bTV Dr. Nikollaj Brënzallov, Zëvendës Kryetar i Bashkimit të Mjekëve Bullgarë. Ne nuk kemi një lëvizje të tillë të njerëzve dhe kaq shumë grupe..

24.01.21 16:11 |
Prof. Todor Kantarxhiev

Do të blejmë vaksina ruse dhe kineze nëse Evropa i miraton ato

Versioni optimist parashikon 1.5-2 milion të imunizuar kundër Covid-19 deri në fund të gushtit, tha para BNR Prof. Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare. Ai theksoi se në mënyrë që të shmanget një..

24.01.21 12:49 |
Dr. Nikollaj Uvaliev

Koronavirusi është i shërueshëm kur zbulohet në kohë

“Që prej tre muajve jam në fushën e pandemisë së koronavirusit dhe mund të them se kjo sëmundje është e shërueshme”, tha për Nova TV Dr. Nikollaj Uvaliev nga “Axhibadem Siti Klinik – Mladost”. Ai shpjegoi se gjëja më e rëndësishme është kapja e..

24.01.21 10:37 |

Përafërsisht numër i barabartë i atyre që janë infektuar dhe shëruar nga koronavirusi

266 raste të reja të Covid-19 u zbuluan në 24 orët e fundit në 4479 teste, sipas të dhënave nga Portali i Unifikuar i Informacionit. Përqindja e mostrave pozitive mbetet e ulët - gati 6 për qind e të gjithë të testuarve. Shumica e të infektuarve..

24.01.21 10:16 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 322

Fillon sprovimi i vaksinës bullgare kundër koronavirusit Krijimi i vaksinës bullgare kundër Covid-19 është në një fazë shumë të avancuar dhe testimi i saj mbi kafshë do të fillojë deri në një javë, tha doc. Andrej Çorbanov nga Instituti i..

23.01.21 17:34 |
Doc. Kirill Karamfillov

Mutacionet e reja të Covid-19 gjithashtu sulmojnë të mbijetuarit

Njerëzit që mbijetuan koronavirusin nuk janë të mbrojtur nga infeksioni me variantet e tij të reja, tha për Nova TV Doc. Kirill Karamfillov, shef i repartit të kardiologjisë invazive në Spitalin Aleksandrovska. “Ka disa mutacione të..

23.01.21 16:33 |
Doc. Andrej Çorbanov

Fillon sprovimi i vaksinës bullgare kundër koronavirusit

Krijimi i vaksinës bullgare kundër Covid-19 është në një fazë shumë të avancuar dhe testimi i saj mbi kafshë do të fillojë deri në një javë, tha Doc. Andrej Çorbanov nga Instituti i Mikrobiologjisë i Akademisë Bullgare të Shkencave për Radio Varna...

23.01.21 16:07 |
Prof. Kostadin Angellov

Mendohet lehtësimi gradual i masave antiepidemike

“Ne propozojmë një lehtësim gradual të masave sipas sektorëve - tani ne do të lehtësojmë ato në “Kulturë” dhe në “Sporte” dhe pastaj do të vëzhgojmë se cila do të jetë tendenca”, tha në qytetin Varna Ministri i Shëndetësisë Prof. Kostadin Angellov...

23.01.21 13:28 |

Sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapen në shkurt

Nga 4 shkurt, kur fillon kthimi gradual i nxënësve më të moshuar në klasë, sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapin dyert e tyre, njoftoi Kryeministri Bojko Borisov. “Nëse ka një gjë që mund të vihet në peshore me shëndetin, është arsimi,..

23.01.21 13:16 |
Всички новини: днес | вчера