Eмисия новини
от 09.00 часа

Bullgarët maqedonas duan të marrin pjesë në ndryshimet në kushtetutë

Shoqata e Qendrës Kulturore “Ivan Mihajllov” në Manastir  i dërgoi një letër të hapur presidentit të Maqedonisë së Veriut. Anëtarët e shoqatës, e cila u fshi nga autoritetet, insistojnë që të marrin pjesë në hartimin e propozimit për ndryshimin e..

12.04.23 11:53 |

BE-ja po përgatit një "libër doracak" të reklamës politike

Gjatë fushatave elektorale, partitë politike mbështeten shumë në reklamat në mediat tradicionale dhe në internet për të përcjellë mesazhet e tyre te votuesit. Dhe për këtë qëllim ndahen burime të konsiderueshme financiare. Megjithatë,  sipas..

05.04.23 15:33 |

Krimet e shpeshta të shaktuara nga posedimi i ligjshëm i armëve ngrenë pikëpyetje të shumta

Në vendin tonë janë 133 245 persona që posedojnë armë, pak më shumë se 55 600 prej tyre janë punonjës aktualë dhe ish-punonjës të të gjitha organeve të ndërhyrjes së shpejtë në Bullgari - sipas të dhënave nga fundi i vitit 2022. Kohët e fundit,..

22.02.23 10:11 |
Javor Geçev

Shteti fillon të kontrollojë çmimet e ushqimeve

Që nga java e ardhshme, shteti do të fillojë të informojë rregullisht shoqërinë për praktikat e formimit të çmimeve të ushqimeve. Sqarimi i kësaj është faza e parë që po ndërmerr shteti në lidhje me çmimet e larta, tha ministri i bujqësisë Javor Geçev..

21.02.23 19:11 |

Prokuroria bullgare kërkon nga SHBA informacione për listën e plotësuar “Magnitsky”

Në lidhje me publikimin e emrave të pesë bullgarëve të tjerë të sanksionuar sipas ligjit global amerikan “Magnitsky”, prokuroria njoftoi se do të kërkojë nga autoritetet në Shtetet e Bashkuara informacionin mbi bazën e të cilit u përfshin pesë..

15.02.23 20:07 |

Presidenti u bëri thirrje institucioneve bullgare që të angazhohen në luftimin e korrupsionit

Kreu i shtetit Rumen Radev iu drejtua institucioneve dhe politikanëve bullgarë me thirrje për përkushtim real dhe të palëkundur në luftën kundër korrupsionit dhe në vendosjen e shtetit ligjor, njoftoi zyra për shtyp e institucionit. Sipas..

10.02.23 18:48 |

Ndërmjetësimi fillestar gjyqësor do të jetë i detyrueshëm në një sërë çështjesh

Parlamenti miratoi përfundimisht ndryshimet në Ligjin për Ndërmjetësimin, të cilat janë pjesë e Planit Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë. Gjykata tani mund t’i detyrojë palët në një proces në pritje që të marrin pjesë në mbledhjen e parë..

25.01.23 13:05 |

Po mbledhin nënshkrime në parlament kundër teknologjisë bërthamore amerikane

Partia “Vëzrazhdane” po mbledh nënshkrime për referim në Gjykatën Kushtetuese kundër vendimit të Kuvendit Popullor për të zhvilluar negociata me qeverinë amerikane për ndërtimin e kapaciteteve të reja bërthamore në sheshin e Centralit Atomik Elektrik..

25.01.23 12:13 |
Atanas Pekanov

Kabineti është në pritje të miratimit të ligjeve nga parlamenti në largim

Të gjitha projektet sipas Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë që nuk kanë të bëjnë me dekarbonizimin do të zbatohen, tha zëvendëskryeministri Atanas Pekanov në një forum që diskutonte financimin e planit. Ministria e Energjetikës është duke..

24.01.23 14:52 |

Lehtësohet emërimi i punonjësve të huaj me "kartën blu"

Me ndryshimet e leximit të dytë në Ligjin e Migracionit dhe Lëvizshmërisë së Punës, parlamenti prezantoi një regjim fleksibël të mundësive të punës në distancë dhe mundësive të udhëtimeve të biznesit afatgjata dhe afatshkurtra, përfshirë në..

19.01.23 16:21 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна