Eмисия новини
от 12.00 часа

Fati i referendumit për euron mbetet i paqartë

Shumica në Kuvendin Popullor, e përfaqësuar nga GERB-SDS, PP-DB dhe DPS, hodhi poshtë propozimin e Komiteti nismëtar i qytetarëve për të mbajtur një referendum kombëtar për ruajtjen e levës bullgare si monedhë e vetme kombëtare për 20 vitet e ardhshme...

12.07.23 07:15 |

BE po përgatit ligjin e parë në botë për inteligjencën artificiale

Bashkimi Evropian po përgatit ligjin e parë në botë për të rregulluar inteligjencën artificiale. Hapi i parë i rëndësishëm tashmë është ndërmarrë - Parlamenti Evropian miratoi rregullat për të siguruar që inteligjenca artificiale të mos bëhet kërcënim...

04.07.23 17:17 |
Kirill Petkov (majtas) dhe Bojko Borisov

PP-DB nuk do të jetë “gjethja e fikut” e GERB-it, paralajmëroi Kirill Petkov

Nuk ka mundësi që ky parlament të vazhdojë nëse GERB-i vazhdon me shumicë luhatëse. Ky nuk është vetëm një paralajmërim, por një thirrje se po futin një rrezik të madh në sistemin politik. "Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike" (PP-DB)..

22.06.23 10:56 |

Asociacioni i Prokurorëve në Bullgari vë në pikëpyetje largimin e Prokurorit të Përgjithshëm

Në një deklaratë për mediat, Asociacioni i Prokurorëve në Bullgari shpreh dyshime për procedurën për lirimin e parakohshëm të Prokurorit të Përgjithshëm Ivan Geshev. Sipas prokurorëve, procedura nuk ka dhënë “një përgjigje të qartë dhe bindëse..

15.06.23 18:16 |

Parlamenti vendosi mbylljen e kompanisë shtetërore të naftës

Ekzistenca e "Shoqërisë Shtetërore të Naftës" është plotësisht e paarsyeshme nga pikëpamja e mbrojtjes së interesit shtetëror, logjikës ekonomike dhe mbrojtjes së tregut konkurrues të karburanteve në Bullgari, sipas një analize të qeverisë së fundit të..

15.06.23 15:58 |
Rumen Radev

Rumen Radev kontestoi ndarjen e hetimit nga prokuroria

Presidenti Rumen Radev vuri veton ndaj Ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për pushtetin gjyqësor, të miratuar nga Kuvendi Popullor më 2 qershor. Dispozitat e diskutueshme parashikojnë ndarjen e drejtorit të Shërbimit Hetimor Kombëtar dhe..

14.06.23 18:22 |

Ligji për të huajt u miratua në lexim të parë

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë ndryshimet në Ligjin për të Huajt. Me ato aplikohen masa për zbatimin e rregulloreve evropiane për përdorimin e Sistemit të Informacionit Shengen me qëllim kthimin e shtetasve nga vendet e treta që qëndrojnë..

08.06.23 15:21 |
Krum Zarkov

Shpallja e mekanizmit të hetimit të prokurorit të përgjithshëm

Ministri i drejtësisë Krum Zarkov njoftoi në “Facebook” se i ka vënë vulën shtetërore dekretit të Presidentit Rumen Radev për shpallje në “Gazetën e Shtetit” të Ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Kodit të Procedurës Penale, duke vendosur mekanizëm..

01.06.23 18:14 |

Pse dhe si do të respektojë Bullgaria elementet e Konventës së Stambollit?

Bullgaria do të duhet të respektojë elemente të veçanta të Konventës së Këshillit të Evropës për parandalimin dhe luftimin e dhunës ndaj grave dhe të dhunës në familje, pasi dokumenti mori "dritën jeshile" nga Këshilli i Bashkimit Evropian këtë..

31.05.23 15:44 |

Prokurorë u shprehën kundër presionit politik mbi prokurorinë e shtetit

Prokurorët nga qytetet Plovdiv, Stara Zagora dhe Vidin u shprehën kundër përpjekjeve për të përfshirë zyrën e prokurorisë në skandale politike. Pozitat e tyre u publikuan në faqen e prokurorisë. Prokuroria e Apelit në Plovdiv gjithashtu kundërshton..

23.05.23 11:06 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна