„БЕЗ РАМКИ“ с Милентин Койнов

Снимка: Николай Бузов

В предаването „Без рамки“ този четвъртък ни предстои среща с художника Николай Бузов – носител на наградата за живопис на VII Международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе.Ще разберем как протича Националната седмица на четенето в Силистра, а накрая ще се потопим в света на Йордан Радичков.

Не пропускайте поредния опит да се доближим до невъзможното равновесие между творческия порив и рамките на битието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Санирането на жилищни и обществени сгради в Североизтока

Никой вече не отрича ползата от санирането, а според живеещите в обновените блокове смяната на дограмите се усеща още през първата зима. Изцяло се променя микроклиматът в апартамента, та дори и в самата сграда. За санирането на жилищни и обществени сгради говорим в днешния „Час на репортера“. Ще чуем мненията на хора живеещи във вече..

публикувано на 10.12.19 в 09:44

С предаването ,,Денят на совите" и в понеделник

  Кои са незабравимите планински места, които сте посещавали? Това ще ви попитаме тази вечер в предаването ,,Денят на совите“ по Радио Шумен. От 21 часа до полунощ: музика и много време за ефирен диалог. Минути след 23 часа ще чуете номинираните през изминалата седмица за наградата ни. Ще обявим и победителя. В студио едно ще бъде екипът: водещ..

публикувано на 09.12.19 в 19:42
Изгрев

Вторник сутрин в "Оттука започва денят"

И този вторник ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. Очаквайте няколко интересни срещи - с алпиниста Атанас Скатов, в откровен разговор за това каква е мисията му и какво го вдъхновява и с актрисата Антоанета Добрева – Нети, която разкрива таланта си и в оперното пеене. Ще ви разкажем и за кампанията за..

публикувано на 09.12.19 в 13:31

Колко двойки подпомогна шуменският фонд „Ин витро“?

Къде има безплатни прегледи за туберкулоза? Колко двойки подпомогна през първата си година шуменският фонд „Ин витро“? Как може да се ограничи недекларираната заетост в България? И още: къде се открива изложба? Кой е написал нова книга? Къде има празник в Североизточна България. Това са акцентите на програма „ДНЕС“ на 9-ти декември. Музиката ще..

публикувано на 09.12.19 в 10:55

Душата на компанията

Кого наричаме така и кой има привилегията да бъде определен за душа на вашата компания? Този въпрос в "Денят на совите" посвещаваме на месецът с най-много празнични събирания. Ще коментираме и как се става център на внимание у нас въобще, не само на маса. Една интригуваща изповед сме подготвили в късната рубрика. Нашият слушател Гюнайдън Алиев неотдавна..

публикувано на 07.12.19 в 16:25

За кой жест сте благодарни?

Казват, че на големи празници Бог прибира при себе си най- личните си хора. Как ще запомните Стоянка Мутафова? Това ще бъде въпросът в първата част на предаването. След 22 часа ще продължим по Никулденски. Празнуват имениците, рибарите, банкерите. 6 декември е и празникът на дарителите. За кого вдигате наздравица днес? За кой жест сте..

публикувано на 06.12.19 в 19:38

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

В понеделник сутрин ще разберем готови ли са в Силистренско да посрещнат зимата – регионът е едно от местата в страната, където зимата се вихри с пълна мощ. С какви сили ще отвърне общината в евентуални кризисни ситуации и как ще удържи на ветровете и снеговете, ще чуете в „Оттука започва денят“. Ще ви разкажем още и за коледната гора, която русенци..

публикувано на 06.12.19 в 15:15