Бялата лястовица

Some Details

За силата на човешкия дух в "Бялата лястовица"

Самостоятелност, независимост и усещане за пълноценност. За това се борят голяма част от хората с увреждания у нас. Това са и желанията на младите мъже и жени, с които ще ви срещнем днес в предаването „Бялата лястовица“. Ще говорим за различните..

публикувано на 21.02.18 в 09:27

Рисуват слънца в "Слънчев лъч"

Шуменският дневен център „Слънчев лъч” за деца и възрастни с ментални проблеми организира базар с романтични подаръци за 14 февруари. Това ни даде повод да поговорим за значението на арт терапията за децата със специални потребности с художника Галина..

публикувано на 14.02.18 в 10:11

Да помогнем на Рая да проходи

В Бялата лястовица днес ще ви разказваме детски съдби. За силата да живееш с тежка болест и да мечтаеш наравно с връстниците си. За кураж ще говорим днес. Аз съм Сълза Стаменова и заедно с музикалния редактор Георги Аспарухов ви очакваме след новините..

публикувано на 07.02.18 в 09:35

Грижата за децата и възрастните в "Бялата лястовица" на 31 януари

Грижата за подрастващите и възрастните със специфични потребности ще е основната нишка в днешното издание на „Бялата лястовица“. Ще ви представим каузата на благотворителната инициатива „Мечтите имат крила“, която започна в Търговище. Очаквайте и репортаж..

публикувано на 31.01.18 в 09:15

Творчество и свобода в "Бялата лястовица"

Как чрез изкуството хората с увреждания преодоляват вътрешните си бариери и излизат от изолацията? Репортаж от празненството на трите центъра за хора с увреждания в Шумен. Къде ни отвежда коридорът, който всеки от нас следва? Това разкрива поетът Владислав..

публикувано на 24.01.18 в 11:12

За подкрепата и рехабилитацията на хора с увреждания.

Какви услуги ще предлагат през 2018 година центровете за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в Шумен?   Ще променят ли новите методически указания начина им на работа? Как здравно консултативният център за майчино и детско здраве..

публикувано на 17.01.18 в 09:55

Очаквайте предизвикателство!

В „Бялата лястовица” на 10 януари ще ви представим платформата „Джамба”, която свързва хората с увреждания и работодателите. Ще се постараем да направим мост между един добре образован човек със специални потребности от Шумен и ръководителите на..

публикувано на 09.01.18 в 14:57

В помощ на хората с увреждания

Какви са възможностите за рехабилитация на хора с увреждания, които предлага Отделението за физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ Шумен? Какво ще предоставя след   като бъде разширен и изцяло обновен дневният център за деца с увреждания в..

публикувано на 03.01.18 в 09:54

С какво ще запомним отиващата си 2017 година?

Какво направихме през отиващата си година? Това ще чуете в предаването "Бялата лястовица" днес. Ще припомним истории за вярата и надеждата, които творят чудеса. Истории за силата на духа и за добрите хора, които помогнаха на Турхан от Силистра да се изправи..

публикувано на 20.12.17 в 09:32

За силата на духа ще ви разкажем в "Бялата лястовица" на 13 декември

За това как неподвижното тяло не може да ограничи полета духа ще ви разкажем в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Макар и задочно, ще ви срещнем с Ирина Стоянова от Попово, която е напълно обездвижена, но издаде поредната си книга,..

публикувано на 13.12.17 в 09:28