Бялата лястовица

Some Details

Бъдете с "Бялата лястовица" на 26 септември

За децата и младите хора с ментални проблеми ще говорим в днешното издание на „Бялата лястовица“. И за добрите социални практики, които ги подкрепят. Едната от тях е защитеното жилище в тъговищкото село Лиляк. Как младежите там се превърнаха в..

публикувано на 26.09.18 в 08:22

На старта с "Бялата лястовица" на 12 септември

На старта на новата учебна година за специализираното училище за деца с увреден слух в Търговище.   На старта застанаха и участниците от българския отбор по шоудаун, които се представиха достойно при дебютното си участие на европейското първенство за..

публикувано на 12.09.18 в 10:02

Състезание по риболов събира хора от страната край Шумен

Седмица преди националното състезание по риболов за незрящи, в Бялата лястовица на Радио Шумен, Сълза Стаменова разговаря за организацията на състезанието с Директора на Дневния център в Шумен – Галина Петкова. Това е едно от най-големите социални..

публикувано на 27.06.18 в 10:03

Кога ще има закон за личната помощ

Кога личната помощ от законопроект ще се превърне в закон? – това е една от темите в предаването „Бялата лястовица“. Как протече неговото обсъждане на заседанието на съвета за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет, ще ни каже..

публикувано на 19.06.18 в 15:28

За волята и мотивацията ще говорим в "Бялата лястовица"

"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш". Тези думи на Николай Хайтов са актуални в различни ситуации. Но най-важното от всичко е желанието и мотивацията, според един от гостите в днешното издание на предаването..

публикувано на 13.06.18 в 10:06

Да помогнем отново на Коко!

Очаквайте предаването „Бялата лястовица“ и днес. Ще ви срещнем с майката на 4-годишния Калоян Казаков от Шумен. Не веднъж шуменци са подкрепяли момченцето, което имат отклонения от аутистичния спектър. Сега на Коко му предстои вливане на стволови..

публикувано на 06.06.18 в 10:07

За предизвикателствата ще говорим в "Бялата лястовица"

Как липсата на рампи в Исперих влошава качеството на живот на един борбен човек? Какви са шансовете му да се сдобие с акумулаторна количка? Достъпна ли е градската среда в Шумен за хора със зрителни увреждания? Защо диагнозата множествена склероза..

публикувано на 30.05.18 в 10:10

За арт терапията

Интересни срещи ви предлагаме в „Бялата лястовица” в навечерието на 24 май. Ще ви разкажем за   Георги Георгиев.  Той е първият студент  с аутизъм в катедра „Визуални изкуства” в Шуменския университет. Георги разказва за обучението си, а от..

публикувано на 23.05.18 в 10:29

Утре предаваме капачките за неонатологията в Шумен

Днес в Бялата лястовица на Радио Шумен ще говорим за абитуриентския бал в Помощното училище в Шумен. Как се подготвят младежите там за годините след това? Ще припомним какво е Г ражданската инициатива 7 000 и ще обясним как ще става..

публикувано на 16.05.18 в 10:19

За болестта на Бехтерев в "Бялата лястовица"

Какво не знаем още за болестта на Бехтерев? Целият месец май е посветен на това да повишим своята информираност за заболяването, което засяга младите хора. Защо поставянето на диагнозата е трудно и как Българското сдружение на болните с болестта на..

публикувано на 09.05.18 в 08:55