Бялата лястовица

Some Details

Предпразнично

Кога да търсим спешна медицинска помощ и кога неотложна? С какво да внимаваме по празниците, за да не ги прекараме в болницата? Как децата и младежите от Дневния център в с. В. Друмев празнуват и се подготвят за коледуване? Каква е..

публикувано на 12.12.18 в 10:35

Учениците на Езерче помагат

Благотворителен концерт в подкрепа на осемгодишния Али Сунай организират учениците от училището „Св.Паисий Хилендарски“ в село Езерче. Момчето страда от детски паралич и за неговото лечение и рехабилитация са нужни средства. Ръководството на училището..

публикувано на 05.12.18 в 11:15

Добро и доброволчество в "Бялата лястовица"

В Международния ден на доброволеца в „Бялата лястовица“ днес ще говорим за доброто и доброволчеството. Цялото училище в разградското село Езерче стана доброволец в организирането на благотворителен концерт в подкрепа на осемгодишния Али, който страда от..

публикувано на 05.12.18 в 09:22

В „Бялата лястовица“ на 28 ноември

Както всяка сряда, след новините в 11 часа започва „Бялата лястовица“. В 60-те минути на предаването ще проверим доколко са достъпни някои обществени сгради; ще разкажем за един нов продукт, който ще промени живота на хората с нарушено зрение и ще ви..

публикувано на 28.11.18 в 09:55

За добрите сърца в "Бялата лястовица" на 21 ноември

Как желанието и добрите сърца могат да направят един блок в Шумен достъпен за хората със специфични потребности, които живеят там. За това ще ви разкажем днес в предаването „Бялата лястовица“. Ще ви представим инициативата на възпитаниците на ОУ..

публикувано на 21.11.18 в 08:55

Иновациите в помощ на хората с увреждания

14 ноември е международен ден за борба с диабета .В „Бялата лястовица“  ще говорим за превенцията и възможностите за лечение в шуменската болница. Ще ви разкажем  как хлеботерапията помага за хора с ментални увреждания. Ще ви запознаем и с новини,..

публикувано на 13.11.18 в 16:09

Да зарадваме децата от Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат

Как да зарадваме децата от Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат ще чуете в днешното издание на „Бялата лястовица“. Какви са най-честите усложнения след грип и остри респираторни заболявания и за какви симптоми трябва да внимаваме? Кои..

публикувано на 07.11.18 в 09:20

"Бялата лястовица" на 31 октомври

Как да научим децата си да приемат връстниците си със специфични потребности? Да играят с тях, да общуват без притеснение и снизхождение. Ако темата Ви е интересна, бъдете с предаването „Бялата лястовица“ на 31 октомври. Ще ви срещнем и с един млад..

публикувано на 31.10.18 в 07:57

"Бялата лястовица" - за грижата за децата и възрастните с увреждания

Грижата за децата и възрастните с увреждания е във фокуса на "Бялата лястовица" на десети октомври. Без забележки е приключила проверката на Агенцията за социално подпомагане и Агенцията за закрила на детето в Дневния център "Слънчев лъч" в Шумен. Вече 15..

публикувано на 10.10.18 в 09:59

Непосилната за обикновения българин грижа за възрастни и близки с увреждания. Как да се справим?

Непосилната за обикновения българин грижа за възрастни и близки с увреждания. Как да се справим? Това е темата на на предаването „Бялата лястовица” на 3-ти октомври. Ще ви срещнем с хора, чиито близки се нуждаят от грижи, ще ви запознаем и със..

публикувано на 02.10.18 в 15:23