Клуб Петък

Some Details

„Клуб петък“ обсъжда идеята за 33-метров кръст на платото

Да бъде ли издигнат върху Шуменското плато 33-метров православен кръст, както предлага общинският съветник Наталия Стефанова? Това е темата в днешното издание на „Клуб Петък“. Ще противопоставим мнението на вносителката на предложението с експертните..

публикувано на 23.03.18 в 10:13

Отново за медиите

   Кой казва, че всички   българските медии са били, а  и сега са  платени, корумпирани и беззъби ? Статистиката ?! А знаете ли, че в България е имало предаване, което цели 25 години  всяка седмица е  било чакано, слушано и обсъждано от 3 милиона..

публикувано на 15.03.18 в 16:44

Как се учим на патриотизъм?

Как се учим на патриотизъм? В „Клуб петък” по Радио Шумен днес между 11,00 и 12,00 ще търсим отговор на въпроса: Кога патриотизмът става опасен и вреден? В дискусията сме поканили историци – учители и музейни уредници. Кой ще се добере до студиото на РШ ще..

публикувано на 02.03.18 в 09:58

Клуб "Петък" : Нуждае ли се езикът ни от пазач?

В края на седмицата, в която отбелязахме Международния ден на майчиния език в предаването клуб „Петък“ ще дискутираме по  темата : „Нуждае ли се езикът ни от пазач? Все по - често чуваме изречения като това - „От един час съм в кол и обяснявам..

публикувано на 22.02.18 в 16:25

За агресията и насилието в "Клуб Петък"

Къде катастрофира обществото ни в опита да се справи с агресията и насилието сред децата и младите хора? Защо въпреки усилията, които се полагат, нямаме успех в решаването на този проблем? Коментираме темата с д-р Надя Карагьозова – секретар на..

публикувано на 09.02.18 в 10:53

Защо доверието в медиите спада?

Едва 42% от хората са склонни да вярват на медиите, показва международно проучване. Оправдан ли е дефицитът на доверие? Това е темата в днешното издание на „Клуб петък”.  Нарушават ли се журналистическите стандарти в името на сензационно съдържание? Как..

публикувано на 02.02.18 в 10:05

Отживелица ли са общочовешките добродетели?

Или може би част от атрофиралият ни свят? Архаично ли е да си добър, да обичаш ближния, да си смирен и добродетелен? Това са въпросите, които ще зададем в „Клуб петък” на 26-ти януари на вас госпожи и господа и на гостите в студиото – един..

публикувано на 26.01.18 в 09:57

България във факти или в клишета

Страда ли имиджът на България от клишета в западната преса или чуждите медии просто отразяват реалността у нас? Това е основният въпрос в „Клуб Петък“ , в седмицата в която страната ни е във фокуса на внимание като официален председател на Съвета..

публикувано на 11.01.18 в 18:14

Новогодишните обещания, които (си) даваме или за ефекта на „Новото начало“!

Много от нас вече са подхванали дългите списъци с добри намерения, които смятат да реализират през новата година. Някои започват диета от понеделник или приключват с даден вреден навик от началото на новия месец или новата година. Какво обаче се..

публикувано на 04.01.18 в 14:29

За и против ваксините

За и против ваксините И геройство ли е да се отглежда дете у нас. Ще се върнем към тези две теми в „Клуб петък” днес от 11,00 до 12,00. В последното издание на предаването ще припомним и някои от най – дискусионните теми за младите хора:..

публикувано на 22.12.17 в 10:38