Клуб Петък

Some Details

Какъв е профилът на българина според годишната статистика на Google?

Какъв профил на българина рисува годишната класация за най-търсени ключови думи в интернет през 2017-та? Използвайки статистиката на Google, ще разчетем важните събития, тенденции и предпочитания с помощта на обществения посредник на Шумен д-р Иван..

публикувано на 15.12.17 в 10:04

Клуб "Петък" : Има ли граници българският тарикатлък?

Защо често някои се опитват да минат по „тънката лайсна” с надежда номерът да мине, защото той – номера често минава или защото просто избираме по-лесното? Ако в една държава успяват тарикатите, кой е отговорен за това - самите тарикати или тези,..

публикувано на 30.11.17 в 12:21

Драсканиците – проблем или неразбрано изкуство

Какво говорят графитите на обществени места? - на този въпрос ще търси отговорите Клуб "Петък" на 17 ноември , след поредния вандалски акт в Шумен и поредицата осквернени паметници в страната. Източник на какви послания за хората и обществото ни са тези..

публикувано на 16.11.17 в 18:12

Пречат ли ни чуждите празници да отбелязваме подобаващо нашите?

Пречат ли ни чуждите празници да отбелязваме подобаващо важните дати в българския календар? Това е темата на днешното издание на клуб „Петък“ по радио Шумен. Дискусията се разрази отново покрай Хелоуин и Деня на будителите още по-ожесточен от..

публикувано на 03.11.17 в 09:08

Работодатели срещу синдикати

Или работодатели заедно със синдикати и работници? Коя е печелившата формула на взаимоотношения между тези по правило различни интереси? Това са въпроси, които ще зададем в „Клуб петък” от 11,00 днес. Поводът е националният протест, който ще започне по..

публикувано на 27.10.17 в 09:50

Клуб "Петък" на 6 октомври: Мързеливи ли са българските младежи?

Мързеливи ли са българските младежи или очакванията им са изключително големи? Икономическата ситуация през последните години влияе ли негативно върху отношението им към труда? Каква е ролята на семейството, обществото, държавата, институциите и..

публикувано на 05.10.17 в 15:05

Агресия или инцидент?

Колко тънка е границата между агресията и инцидента, умеем ли да я разпознаваме и кой най-често я прекрачва? Този който формулира, този който оценява, насилникът или потърпевшият? Това са въпроси, които ще зададем и в „Клуб петък”, предаването..

публикувано на 29.09.17 в 09:34

Неназованите тайфуни на България

В „Клуб петък“ ще направим равносметка на българското настояще в края на лятото на 2017 . Повод  ни даде световно събитие - Ирма - н ай-опустошителния ураган, който човечеството познава, причинил щети за милиарди и  концентрирал вниманието на..

публикувано на 14.09.17 в 15:17

За и против легализирането на дрогата?

Това ще дискутираме в предаването „Клуб петък” днес между 11,00 и 12,00 по Радио Шумен. Не е ли време този бизнес да излезе на светло, да си плаща данъците, да се пресече финансирането чрез него на други престъпни бизнеси, да се контролира..

публикувано на 23.06.17 в 09:33

Местните референдуми - игра на казуси или важният глас на хората?

Местните референдуми   - игра на казуси или важният глас на хората? Това е темата на дискусионното студио „Клуб Петък” по радио Шумен на 16 юни. Според данните през последните три години в България над 50 са подписките с искания за местни референдуми и..

публикувано на 15.06.17 в 15:18