Клуб Петък

Some Details

„Клуб петък“ обсъжда изсичането на липи в Шумен

В последното за сезона издание на „Клуб петък“ изпреварваме общественото обсъждане на проекта за зелената система в Шумен. Какви са исканията на протестиращите срещу изсичането на здрави дървета в града? Каква е позицията на Общината? Телефонните линии са..

публикувано на 29.06.18 в 10:16

Бурни и шумни или спокойни и скучни ще са предстоящите летни нощи?

Предлагаме ви за коментар тази тема в клуб „Петък“ на фона на внесените промени в Закона за шума, които предвиждат по-сериозни глоби и промяна в контрола. Във времето от 11 до 12 ще дискутираме по-строг контрол или законодателни промени ще спрат шума,..

публикувано на 22.06.18 в 09:11

„Родителите на емигриралите не трябва да получават пенсии и да бъдат лекувани...”

На когото и да са тези думи те провокираха темата в „Клуб петък”: „Старините – привилегия, отговорност на държавата или лична грижа?” Така, че между 11,00 и 12,00 ще коментираме защо и как се чувстват пенсионерите, какво вълнува тези, които предстои да..

публикувано на 15.06.18 в 10:11
В пловдивския Център за психично здраве над 80 пациенти посещават групите за арт терапия, поезия, музикотерапия

„ Държавата- подкрепа или бариера за нашето здраве?"

„Клуб петък” на 8-ми юни ще бъде посветен на най-важното за всеки човек- здравето. Поводът е прословутата Национална здравна карта. И тъй като в програмите на Радио Шумен редовно излъчваме коментари на медици, здравни администратори и юристи, този път в..

публикувано на 07.06.18 в 15:51

Длъжници ли сме на учителите?

Според проучване на колегата Теодор Спасов, проведено в 5 от най-четените он-лайн медии у нас, негативният образ на учителя с малко, но превъзхожда позитивния. Длъжници ли сме на българските учители – това е въпросът в "Клуб Петък"  днес - на..

публикувано на 01.06.18 в 09:28

Все по-неграмотни. Защо?

Грамотни ли са учениците, които завършват 12-ти клас? Защо половината българи не могат да употребяват правилно пълен и кратък член? Има ли противоречие в майските статистическите резултати, че грамотността в национален мащаб спада, но продажбите на книги се..

публикувано на 25.05.18 в 10:14

Бягство от рая или търсене на изгубения рай

Това е въпросът, който поставяме в "Клуб Петък" на 18 май - предаване, в което гости ще бъдат само абитуриенти. Те са част от новата армия млади българи на прага на важен житейски избор. Ще очакваме да разберем къде за тях е раят – защо избират..

публикувано на 17.05.18 в 17:47

Коя е старата и коя новата слава на Шумен?

С дискусия по този въпрос в „Клуб петък” ще отбележим Деня на Шумен. Лежат ли днешните шуменци на стари лаври или градят неща, с които да се гордеят и след време? И къде между старите и новите поводи за гордост са причините градът ни да..

публикувано на 11.05.18 в 09:33

Силни на думи. И само на думи…

Това е темата на „Клуб петък“   и този петък от 11 часа. Красимира Петкова ще постави темата  за това защо толкова много говорим и толкова малко правим. Защо  в България  често можем да кажем: Протест и след протеста пак протест. И след протеста – НИЩО!..

публикувано на 03.05.18 в 14:15

Познавате ли човек, който не е търкал талонче на късмета?

Аз не! Но не това е въпросът в предаването „Клуб петък", въпреки че всеки ще си го зададе ако знае какво говорят цифрите. Всъщност темата на дискусионното предаване на Радио Шумен е ЗА И ПРОТИВ РЕКЛАМИТЕ НА ХАЗАРТ ПО МЕДИИТЕ. Ще я коментираме с..

публикувано на 27.04.18 в 09:33