Клуб Петък

Some Details
В пловдивския Център за психично здраве над 80 пациенти посещават групите за арт терапия, поезия, музикотерапия

„ Държавата- подкрепа или бариера за нашето здраве?"

„Клуб петък” на 8-ми юни ще бъде посветен на най-важното за всеки човек- здравето. Поводът е прословутата Национална здравна карта. И тъй като в програмите на Радио Шумен редовно излъчваме коментари на медици, здравни администратори и юристи, този път в..

публикувано на 07.06.18 в 15:51

Длъжници ли сме на учителите?

Според проучване на колегата Теодор Спасов, проведено в 5 от най-четените он-лайн медии у нас, негативният образ на учителя с малко, но превъзхожда позитивния. Длъжници ли сме на българските учители – това е въпросът в "Клуб Петък"  днес - на..

публикувано на 01.06.18 в 09:28

Все по-неграмотни. Защо?

Грамотни ли са учениците, които завършват 12-ти клас? Защо половината българи не могат да употребяват правилно пълен и кратък член? Има ли противоречие в майските статистическите резултати, че грамотността в национален мащаб спада, но продажбите на книги се..

публикувано на 25.05.18 в 10:14

Бягство от рая или търсене на изгубения рай

Това е въпросът, който поставяме в "Клуб Петък" на 18 май - предаване, в което гости ще бъдат само абитуриенти. Те са част от новата армия млади българи на прага на важен житейски избор. Ще очакваме да разберем къде за тях е раят – защо избират..

публикувано на 17.05.18 в 17:47

Коя е старата и коя новата слава на Шумен?

С дискусия по този въпрос в „Клуб петък” ще отбележим Деня на Шумен. Лежат ли днешните шуменци на стари лаври или градят неща, с които да се гордеят и след време? И къде между старите и новите поводи за гордост са причините градът ни да..

публикувано на 11.05.18 в 09:33

Силни на думи. И само на думи…

Това е темата на „Клуб петък“   и този петък от 11 часа. Красимира Петкова ще постави темата  за това защо толкова много говорим и толкова малко правим. Защо  в България  често можем да кажем: Протест и след протеста пак протест. И след протеста – НИЩО!..

публикувано на 03.05.18 в 14:15

Познавате ли човек, който не е търкал талонче на късмета?

Аз не! Но не това е въпросът в предаването „Клуб петък", въпреки че всеки ще си го зададе ако знае какво говорят цифрите. Всъщност темата на дискусионното предаване на Радио Шумен е ЗА И ПРОТИВ РЕКЛАМИТЕ НА ХАЗАРТ ПО МЕДИИТЕ. Ще я коментираме с..

публикувано на 27.04.18 в 09:33

С ,,Клуб петък" и на 20 април - В коя държава живеете?

  Управляващите – „Продължаваме да   работим за подобряване качеството на живот на всички българи. Продължаваме да изпълняваме поетите ангажименти. Получихме само похвали от нашите партньори. Бойко Борисов бе номиниран за „Европейска личност на..

публикувано на 19.04.18 в 14:52

„Клуб петък“ коментира зависимостите и групите за взаимопомощ

Всеки ежедневно се бори с проблеми и изкушения, част от които се повтарят системно и се превръщат в зависимости. Може би най-популярната зависимост в световен мащаб е алкохолната. Един от начините, по които хората получават помощ и утеха в подобни..

публикувано на 13.04.18 в 09:30

Клуб "Петък" : "За или против тютюнопушенето?"

„За“ или „против“ тютюнопушенето? Тази вечна и винаги актуална тема ще е във фокуса на поредното издание на предаването Клуб "Петък“ по радио Шумен. В него обаче този път своите тези по темата ще защитават учениците от 10 „в“ клас на Средно училище..

публикувано на 29.03.18 в 14:57