Авангардна инфраструктура следи корабите

Авангардна цифрова инфраструктура за наблюдение и управление на корабния трафик вече е внедрена от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ . Това става благодарение на проекта „Териториално разширяване на обхвата и допълване на функциите на..

публикувано на 20.05.21 в 10:53

За безопасност и сигурност на корабоплаването

България е държавата, която разполага с едни от най-съвременните системи за корабен трафик и изпреварва редица европейски държави. Повече от 20 години Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ работи по проекти за модернизацията, развиването..

публикувано на 18.05.21 в 09:27

Дигитализация и транспорт

„Ние сме един от първенците на Европа по дигитализация с реализираните няколко проекта за последните години“. Това каза Ангел Забуртов, генерален директор на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Вече 13 години то привлича европейски..

публикувано на 12.05.21 в 09:56

Европа в помощ на транспорта

Вече 13 години Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" привлича средства от оперативните програми "Транспорт" и "Транспорт и транспортна инфраструктура". "Благодарение на това, можем да се похвалим с няколко проекта за дигитализация на..

публикувано на 11.05.21 в 16:48

За чисти пристанища

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране при експлоатационни и аварийни..

публикувано на 11.05.21 в 16:47