Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Евросредства за модернизацията на ИАППД

„Еврофондовете оказват благотворен ефект върху технологичното усъвършенстване на Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ – това каза Божидар Янков - директор на Дирекция „Европейски програми, проекти и връзки с обществеността” в агенцията.

Чрез проекта „Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по рeка Дунав – фаза 2“ значително е подобрена и улеснена работата на всички, които имат ангажимент по проучването и поддържането на водния път.

Какъв принос за това има хидрографският кораб „Дунав – 1“ и как се е облекчила и подобрила работата на Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“, чуйте от интервюто на Катерина Петрова с Божидар Янков – ръководител на Дирекция „Европейски програми, проекти и връзки с обществеността” в агенцията.

ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проект за чисти пристанища

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ работи по проект, наречен „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на пристанищни приемни съоръжения в българските пристанища за обществен транспорт с национално значение“. Той се реализира с европейски средства чрез Оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г...

публикувано на 07.09.21 в 10:29

Европа на скорост

Два от най-мащабните проекти, които се реализират в момента по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ще имат финансиране и през следващия програмен период. Това каза инж. Галина Василева, ръководител на управляващия орган на програмата. Те са свързани с изграждането на АМ „Струма“, Лот 3.2 и строителството на скоростната жп..

публикувано на 03.09.21 в 09:05

Безопасност за всички видове транспорт

Развитието и безопасността на всички видове транспорт в страната са във фокуса на новата програма „Транспортна свързаност“, за периода 2021-2027 година. Приоритетите разясни инж. Галина Василева, ръководител на управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура". Програмата „Транспортна свързаност“ попада в обхвата на една от..

публикувано на 20.08.21 в 09:18

Камери следят за нарушители

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ приключи още един от значимите си проекти. Той е свързан с проектирането, доставката на оборудване и изграждането на системи за сигурност, интеграцията и визуализацията на територията на пристанищните терминали за обществен транспорт с национално значение като „Варна-Изток“, „Варна-Запад“ и „Бургас-Изток..

публикувано на 11.08.21 в 11:13

Европейска сигурност за пристанищата

Десетки камери и други съоръжения вече са поставени по българските морски пристанища. Те са резултат от реализирания проект на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ по Оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Общата стойност на дейностите е над 7 231 917 лв., като Европейският фонд за развитие е..

публикувано на 22.07.21 в 09:31

Дигиталните технологии - на пристанищата

„VTMIS“ е един от най-успешните проекти, по които работят от Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура” по Оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. С него се постига подобряване в управлението, безопасността и сигурността на корабоплаването и екологичния контрол в морските пространства на Република България..

публикувано на 16.07.21 в 08:52

Защо драгирането е важно за трафика по Дунав?

Общият българо-румънски участък на река Дунав се характеризира с много на брой критични участъци, в които при определени водни стоежи липсват необходими дълбочини. Това създава затруднения за корабния трафик, често с негативни финансови последствия за товародателите, спедиторите, корабособствениците и други. Извършването на драгажна дейност за..

публикувано на 06.07.21 в 09:48