Паяжината

Some Details

CODEWEEK 2 в Шумен

Предстои знаково за града ни технологично събитие и ще стане ли Шумен бъдещ технологичен център? Съботното ни предаване ще бъде свързано със знаковото събитие Ден на програмирането и технологиите, което предстои да се случи в Шумен на 9 октомври 2019 г...

публикувано на 04.10.19 в 14:14

5G - митове и реалност

Какво представляват и кога възникват  5G мрежите ?  Ще Ви запознаем с така нашумелите последно време  5G мрежи . Ще Ви разкажем за това, какво представлява тази технология, кога възниква, кои са нейните предшественици.  Колко полезна е тази технология..

публикувано на 28.09.19 в 07:56

Гореща точка на пресичане за науката и бизнеса

България е горещо място за наука и бизнес, стига да има мотивирани млади хора, казва един от носителите на награда "Джон Атанасов" , а българската технологична компания  TESY, която се изкачи до 3-то място в Европа, го доказва на практика . TESY е един..

публикувано на 20.09.19 в 16:33

За роботиката и образованието

В първото ни за този сезон издание на “ Паяжината ” и в навечерието на новата учебна година ще ви срещнем с инж. Недялка Йорданова , един от ръководителите на отбора по роботика донесъл в Шумен медали и много награди през 2019 г. Как успяват и..

публикувано на 13.09.19 в 14:53

Технологичен обзор на сезон 2018 / 2019

В последното за този сезон издание на  “Паяжината” , ще направим своеобразен обзор на това, което се случи в сферата на технологиите - по света, в България и в Шумен, за изминалите месеци.  Владо Генов  разговаря с иновативния учител  Ангел Ангелов , за..

публикувано на 27.06.19 в 13:31

Къде се срещат изкуството и програмирането?

Технологиите вече не могат да съществуват без програмирането. Какъв е пътят на програмиста? Как се става програмист? В “ Паяжината ” на 22 юни,  Владо Генов   ще Ви срещне с един  бъдещ програмист,  Тонислав Троев  -ученик, наполовина музикант,..

публикувано на 21.06.19 в 17:13

Кой пази местата за Вашите сайтове? Кой се грижи за сигурността и ефективната им работа?

В “ Паяжината ” тази събота,  Владо Генов  ще Ви срещне с  Владислав Георгиев , съосновател и управител на хостинг компанията  NS1.  Той е успешен българин и заедно с екипа си се грижат за непрекъснатата, ефективна работа и сигурността на сайтовете на..

публикувано на 14.06.19 в 15:33

Илюзия ли е възможността да се твори в България?

В “ Паяжината ” тази събота,   водещият Владо Генов  ще Ви срещне с един млад дизайнер, който твори заедно с екипа си  умни мебели  и печели престижни награди не само у нас, но и по света. Въпреки добрите си умения, чрез които  дизайнера инж. Михаел..

публикувано на 06.06.19 в 17:04

Дигитализацията е бъдещето и в България

България е добро място за развитие, а дигитализацията е бъдещето.В това вярва  Йордан Джамбазов  - лауреат на  награда  “Джон Атанасов” , а водещата българска технологична компания  TESY го доказва на практика . TESYе българският пример в световната..

публикувано на 31.05.19 в 21:00

Защитени ли сме от хакерски атаки?

Съвременният свят, в който живеем изключително много наложи използването на компютри, компютърни мрежи и устройства навсякъде - от домашният бойлер, до атомната централа и военните оръжейни системи. Поради тази причина въпросите със сигурността..

публикувано на 22.05.19 в 16:30