Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Гуцанов: Държавата ще помогне навсякъде, където е необходимо

Снимка: БГНЕС

Депутатът от Варна Борислав Гуцанов, бивш общински съветник в града, потвърди думите на бившия си колега Костадин Костадинов, който заяви по "Хоризонт", че трагедията в "Аспарухово" най-вероятно се дължи и на незаконната сеч и на незаконното строителство. 

Мисля, че сега не е време това да се коментира. Това трябва да стане, след като се успокои цялата ситуация. При нас акълът ни идва, след като се случи такова голямо нещастие, нямам думи от някои неща, каза Гуцанов в "Преди всички".

Борислав Гуцанов, в качеството си на председател на парламентарната комисия по регионална политика, се ангажира да помогне във всички области, в които е необходимо.

Положението е много зле, но такива неща се случват навсякъде. Трябва да се вземат адекватни мерки, за да може евентуалните щети да са минимални и да няма човешки жертви.
.. Не е нормално политиканстването в този момент! Трябва да покажем, че сме нация, че сме обединени!

Разговора с Гуцанов можете да чуете от звуковия файл.

Говорителят на РДВР Варна Ивана Милева съобщи, че е затворено едно от платната на улицата, водеща към "Аспарухово" от Аспаруховия мост, защото е увредено от придошлата вода. Движението е в едно пътно платно на двулентовия път, уточни тя.

Като цяло, да се има пред вид, че по улиците на Варна има насипи, камъни, кал, влачени от придошлата вода, каза Милева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бобева: В бюджета са заложени достатъчно средства за справяне с последиците от наводненията в страната

Вицепремиерът Даниела Бобева смята, че в бюджета на страната са заложени достатъчно средства за справяне с последиците от наводненията в страната: Ние имаме перо в бюджета, което гласувахме за бедствия и аварии. Знаете, че се наложи вече от това перо..

публикувано на 20.06.14 в 10:41

ПГ на Коалиция за България ще проведе дарителска акция за събиране на средства за всички пострадали райони в страната

Парламентарната група на Коалиция за България ще проведе дарителска акция за събиране на средства за всички пострадали райони в страната. Това обяви заместник-председателят на групата, депутатът Атанас Мерджанов . По думите му, в този тежък за страната..

публикувано на 20.06.14 в 10:48

К. Костадинов: От години предупреждавам за незаконната сеч в "Аспарухово", трагедията може да се повтори в Каменар

Общинският съветник във Варна Костадин Костадинов припомни, че от 2-3 години предупреждава за незаконната сеч в местността Джанавара в квартал "Аспарухово". Нито полицията, нито прокуратурата, нито Горското управление са реагирали на сигналите му...

публикувано на 20.06.14 в 09:05