Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова отново покори публиката в Залцбург

Красимира Стоянова в "Кавалерът на розата"
Снимка: Залцбургски фестивал

Блестящият български сопран Красимира Стоянова е чест гост на един от най-престижните фестивали в света на класическата музика - този в Залцбург.

Тази година тя се превъплъти в ролята на Маршалката от операта на Рихард Щраус "Кавалерът на розата". А един от най-ярките спомени у меломаните за тази роля е интерпретацията на друга голяма българка - Анна Томова-Синтова. Сега традиционно силното българско присъствие продължава с пълна сила.

Божествен глас, който певицата владее до съвършенство - писа австрийската преса за Стоянова по повод премиерата в Залцбург на 1-ви август .

Аз, като българка, се чувствам още по-задължена след Анна Томова-Синтова, която беше, за мен специално, най-добрата Маршалка. За мен тя е един еталон в тази роля - споделя Красимира Стоянова.

Чуйте кореспонденцията на Боряна Йосифова от Залцбург и нейното интервю с певицата Красимира Стоянова, в което тя разказва за подхода си към ролята на Маршалката, за българското наследство и за работата си с режисьора Хари Купфер и диригента на залцбургската постановка - Франц Велзер-Мьост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!