Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваньо Танов: В последните няколко месеца агенция "Митници" беше върната в изходна позиция

Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС

Поемам отново Агенцията, защото в продължение на четири години направихме много, за да може Агенция "Митници" да се превърне в една европейска структура и ми беше много болно, че в последните няколко месеца тя отново беше върната в изходна позиция като структура, като капацитет, работоспособност, каза Ваньо Танов в интервю  за предаването "12+3". Днес служебният министър на финансите Румен Порожанов обяви, че Танов отново ще бъде назначен на поста директор на Агенция "Митници".

В предходните четири години цяла Европа беше в тежка финансова криза и въпреки това приходите растяха годишно между 800-900 милиона и в рамките на три години има повече от 2,5 милиарда ръст. За съжаление приходите в момента са на нивото от 2012-а година, т.е. са изпуснати вече 2 години, добави той.

Според Танов, реформата в митниците е забавена, структурите са развалени и трябва да се тръгне отначало.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ваньо Танов отново поема Агенция "Митници"

Ваньо Танов отново ще поеме ръководството на Агенция "Митници", съобщи министърът на финансите Румен Порожанов. Настоящият началник на Агенцията Павел Тонев  подава  оставка днес. Неизпълнението на приходите в държавния бюджет e около 900 милиона лева,..

обновено на 12.08.14 в 14:02