Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем селища в района на Белоградчик още са без ток

Снимка: Светослав Цветанов

Все още е в сила бедственото положение в Белоградчик, засегнат от леденото бедствие. Осем населени места в региона остават без ток, който се очаква да бъде пуснат до полунощ.

Ситуацията с възстановяването на 110-киловолтовия далекопровод е изключително сложна. Това стана ясно след заседание на кризисния щаб, което бе ръководено от генерал Николай Николов, директор на генерална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Колегите от ЧЕЗ - имам тяхните уверения, че днес до 12 часа електрозахранването в последните осем села ще бъде възстановено. Изключително сложна е ситуацията с възстановяването на 110-киловолтовия далекопровод. Допълнително ще бъде изпратена помощ от Монтана - подемна техника, която да помогне по изправянето на стълба. Утре до 12 часа далекопроводът ще бъде възстановен и ще започнат пробите.

В района на Белоградчик има мъгла. Изправянето на стълба на далекопровода ще се извърши с наземна техника. Работи се по изграждането на нови електропроводи, каза Георги Иванов, заместник-ръководител Направление в ЧЕЗ.

Работим по изграждането на нови електропроводи, за да захраним тези осем села. Старите не успяхме, тъй като вчера паднаха нови стълбове в труднодостъпни местности и взехме решение да изградим електропроводи. Сигурен съм, че до 12 часа ще бъдат захранени тези села, обясни Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бедственото положение в Белоградчик и Димово все още е в сила

Възстановено е електрозахранването в почти всички общини на територията на област Видин. Отменено е бедственото положение в община Грамада. Все още в сила е обявеното бедствено положение в общините Белоградчик и Димово.  Във Видинска област без ток са девет..

публикувано на 08.12.14 в 12:18

Екипи работят по авариралия далекопровод, захранващ Белоградчик и Ружинци

Над 50 енергетици и монтьори работят в с. Орешец по отстраняването на аварията на 110- киловолтовия далекопровод "Скалите" , захранващ Белоградчик и Ружинци. Това съобщават от Областната администрация. Екипите работят на труднодостъпен терен и при..

публикувано на 05.12.14 в 15:51

Възстановено е електрозахранването в Белоградчик

В Белоградчик днес се проведе заседание на кризисен щаб във връзка с усложнената зимна обстановка, в което участва и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.  Обстановката в района постепенно се нормализира. В община Белоградчик 15 села са без ток..

обновено на 04.12.14 в 18:22