Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Танев не подкрепя идеята да има само един учебник по предмет

Проф. Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Тодор Танев не подкрепя идеята да има само по един учебник по предмет, както е заложено в проектозакона за народната просвета, внесен в парламента от БСП. В законопроекта на ГЕРБ се предлага да няма ограничение за  броя на учебниците.

Повечето учители искат да има един, защото така е било твърде дълги години, но кой е този учебник, членувано, учебникът, който е най-добрият. Никога не съм бил за един. Съмнявал съм се в това, че трябва да бъде един, както беше по време на Рибния буквар, коментира Танев.

Министърът коментира също дали държавата трябва да субсидира частните училища.

Редно е обаче реципрочно държавните да имат възможност за частни инициативи. Аз съм за това да се събират колкото може повече частни и държавни, както това е по света, а не да бъдат противопоставяни, заяви Танев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Родители искат да се въведе максимално допустимо тегло за учебниците

Родители предлагат да се въведе максимално допустимо тегло за учебниците, стана ясно на дискусия на образователния портал "Академика БГ". За да стане съдържанието на учебниците по-достъпно за учениците, първо трябва да се опростят учебните..

публикувано на 14.12.14 в 16:25

Допитване за съдържанието в учебниците стартира от днес в интернет

Това каза за Радио Варна Костадин Костадинов, директор на РИМ в Добрич и общински съветник в ПК „Наука и образование” към Варненския общински съвет.  "Допитването до обществеността има за цел да събере мнението и препоръките на всеки заинтересован за..

публикувано на 28.11.14 в 12:51
Фотоколаж: Иван Петров

Образователният портал "Академика БГ" организира дискусия за българските учебници

Образователният портал "Академика БГ" организира днес от 11.00 ч. в столицата дискусия за българските учебници, съобщиха организаторите.От портала посочват, че темата предизвиква сериозен обществен интерес и e необходимо да се чуят повече мнения и..

публикувано на 14.12.14 в 09:07

Йоана Томова: Електронните учебници са по-лесно достъпни и по-близки за учениците

Новите технологии дават интересни и добри възможности на читателите , каза издателят Йоана Томова в интервю за предаването "Хоризонт до обед". Електронните учебници са по-лесно достъпни и по-близки. За разлика от хартиения учебник,..

публикувано на 09.12.14 в 11:04