Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за концерта на Матиас Гьорне

Сред най-очакваните музикални събития на 2015-а г. у нас са предстоящите концерти на Матиас Гьорне – на 25-и февруари в Зала „България“ и след това на 28-и март на фестивала Мартенски музикални дни в Русе.

Световноизвестният баритон - великолепен оперен артист и камерен певец, в момента е най-прочутият изпълнител на песните на Шуберт. И на концертите му ще го чуем именно в шубертов репертоар - в партньорство с пианистката Мария Принц ще изпълни вокалния цикъл „Зимен път“. От 2008-а г. Матиас Гьорне записва цялото песенно творчество на Франц Шуберт – в 9 компактдиска, които осъществява в партньорство с Кристоф Ешенбах. Неотдавна излезе последният диск, който е посветен на „Зимен път”, и предизвика сензация, въпреки че Матиас Гьорне вече два пъти е записвал този цикъл - с Греъм  Джонсън и с Алфред Брендел.

В началото на кариерата ми ми казваха, че няма пазарна ниша за камерната музика. Казвали са го и на предишната генерация, чета го в интервютата им. Но ако имате талант, нещо да кажете, амбиция и енергия, ще ви ангажират. Не точно в Карнеги хол или Плейел, но поне в малки зали. И интернет може също да е възможност… Днес има толкова много възможности да привлечете вниманието върху себе си и да ви чуят хора, които могат да ви предложат договор. Никога не съм казвал ,че е лесно… Но, трябва да си добър! Много, много добър, споделя Матиас Гьорне в интервю за френската преса.

Предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ Ви дава шанс да бъдете на концерта на Матиас Гьорне на 25-и февруари в Зала „България“ с билети – подарък от Българското национално радио. Можете да заявите желанието си за участие в томболата на електронната поща: castadiva@bnr.bg до 11-и февруари. Пожелаваме Ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!