Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кротка неделя на 22.03.2015 г.

Програма Кротка неделя на 22.03.2015 г. ще ви предложи следните акценти от 15 до 18 часа в ефира на Радио Шумен:

- Пламен Калоянов ще обобщи реакциите след мача между шампиона Лудогорец и гостуващия тим на Ботев Пловдив от първия кръг на втората фаза на шампионата по футбол. Ще чуем какви са мненията на треньорите, феновете и спортните анализатори;

- В рубриката Галоп през събитията от седмицата ще поговорим за атентата в Тунис, за поредния взрив във военен склад у нас, за четвъртфиналистите в Шампионската лига и Лига Европа, за дереджето на Левски и ЦСКА, за инициирания от президента диалог за национален референдум за изборите, за новия назначен шеф на ДАНС;

- След четири часа ще проследим с Милентин Койнов кои са подправките, които правят живота и гозбите ни далеч по-пикантни и интригуващи;

- Ще разберем от Веселин Василев и Ралица Димитрова как да избираме бижута и как да се грижим за тях;

- В рубриката Модерен свят Десислава Спирдонова ще потърси защо в една държава плащат безплатни курсове по йога, защо робот имитира в движенията си щраус и защо нова компютърна операционна система планира да разпознава потребителите по ирис, по отпечатък, по формите на лицето, но не и с парола за достъп;

- Музикалният редактор Пламена Бръчкова ще коментира текстовете, музиката и живота на момчетата от немската индъстриъл банда Rammstein.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Днес“ в следобеда на 18 октомври

Какви ще са новите действия на служителите на шуменската фирма „Автомагистрали - Черно море“, които искат Министерство на регионалното развитие и благоустройството да им изплати средства за вече извършена работа? Спа за деца!? С какво разполага първият в страната детски център за профилактика на здравето, изграден в двора на шуменската Детска градина..

публикувано на 18.10.21 в 12:25

Как надхитрявате бедността?

Как надхитрявате бедността? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в Международния ден за изкореняване на бедността. Във втората част на предаването ви предлагам да бъдете ефирни екскурзоводи във вашия град или село. А въпросът ще бъде:   Кое ви кара да се гордеете с мястото, където живеете? В късната рубрика   очаквайте..

публикувано на 17.10.21 в 19:34

В „Денят на совите“ на 16-ти октомври?

И тази съботна вечер ще се погрижим да стоплим ефира с мислите и позициите на най-мъдрите сред мъдрите нощни птици на вълните на Радио Шумен. Като за начало ще проверим дали наистина българите не разбират „Зелената сделка“, както твърди авторитетно проучване. По този повод ще коментираме ефективните и малки стъпки, които всеки ден можем да правим и така да..

публикувано на 16.10.21 в 19:57

С Радио Шумен от рано в петък

   Много музика и всичко важно от Североизтока в ефира на радио Шумен и в петък. На 15 октомври бъдете от 7 до 10 часа с предаването ,,Оттука започва денят“ и екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 14.10.21 в 10:41

Три неща, които да пазим в тайна

Кои са те - трите неща, които е добре да не споделяме с много хора? Това ще ви питаме в "Денят на совите" на 13 октомври, но във втората част, защото началото е за актуалния въпрос. Той пък днес е вдъхновен от тегленето на жребия в ЦИК за номерата на бюлетините в предстоящите избори 2 в 1. Кандидатите за властта си харесаха номерата, а вие харесахте ли..

публикувано на 13.10.21 в 20:36

Споделете утрото си с нас!

Ще се увеличи ли цената на таксиметровите услуги в Русе? Как Covid кризата се отрази на музеите? Как Нови пазар ще отбележи празника си ? Това са само част от въпросите, на които ще търсим отговор в утрото на 14 октомври. В компанията на радио Шумен ви гарантираме интересна сутрин. Веднага след новините в 7:00 ч. бъдете с предаването „Оттука..

публикувано на 13.10.21 в 14:54

„Днес“ в следобеда на 13 октомври

Избираме народни представители за трети път тази година. Как политическите сили подредиха листите си за шуменския многомандатен избирателен район? Защо студенти в Шуменския университет изучават китайски език? И кой ги обучава? Как в Русе ще отбележат 100 години от основаването на младежкото крило към международното движение Червения кръст? Форум в..

публикувано на 13.10.21 в 12:05