Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Пламен Легкоступ е кандидатът на ПФ за кмет на Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Професор Пламен Легкоступ, който два мандата беше ректор на Великотърновския университет, днес беше издигнат от Патриотичния фронт за кандидат за кмет на община Велико Търново.

Според депутата Милен Михов Патриотичният фронт издига професор Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново, защото иска да преодолее един дефицит в местната власт.

Един от големите недостатъци на местното самоуправление в нашата скъпа община в продължение на много дълги години е недостатъчното използване на обществения потенциал, научния потенциал, интелектуалния потенциал, с който Велико Търново разполага, обясни Михов.

Професор Пламен Легкоступ припомни, че е бил осем години ректор, два мандата общински съветник и е носител на званието "почетен гражданин на Велико Търново".

Аз съм доказал, че имам интелектуалния потенциал и капацитет да управлявам хора, ресурси. Един от големите мотиви, за да се реша да се кандидатирам, е това, че много хора ми казват всичко е решено, ГЕРБ са се окопали във властта, имат ресурса на държавния апарат, имат всичко. Защо ще тръгваш? Затова, за да покажем на България, че не всичко е решено, заяви той.

Амбицията на Патриотичния фронт е професор Легкоступ да победи на балотаж сегашния кмет на Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Проф. Пламен Легкоступ

Проф. Легкоступ: Догодина може да се стигне до закриване на държавни ВУЗ

Ректорът на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" проф. Пламен Легкоступ прогнозира, че през есента на 2015-та година може да се стигне до затваряне на държавни висши училища. Според него до това ще се случи, ако държавата не промени..

публикувано на 08.09.14 в 18:00

Пламен Легкоступ: Може да има обективна оценка, ако изпитите се проверяват електронно

Въвеждането на общи приемни изпити за еднаквите специалности в университетите ще дублира матурите. Така коментира идеята на министъра на образованието и науката Анелия Клисарова професор Пламен Легкоступ - ректор на Великотърновския университет "Свети..

публикувано на 18.02.14 в 14:05