Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Целият ресурс на СДВР излиза на улицата заради мач и протест на ЦСКА

Снимка: БГНЕС

Над 1000 служители на СДВР ще са ангажирани с охраната на футболната среща между ЦСКА и старозагорския "Берое", която започва днес от 20 часа. Пак тази вечер, но три часа по рано, фенове на червения клуб организират протестен митинг – шествие в центъра на София.
 

Сериозните мерки за сигурност са заради 15 хиляди души, които ще наблюдават футболната среща между ЦСКА и "Берое" за Купата на България. Заради ниската цена билетите за мача на Стадион "Българска армия" бяха изкупени още преди дни.

По улиците на столицата ще има водометни машини и конна полиция, а проверката около стадиона в Борисовата градина ще бъде тристепенна.

Целият ресурс на Икономическа полиция е ангажиран за извършване на проверка за продажбата на билети около спортното съоръжение, обясни комисар Борислав Муеров.

По думите му ще има засилено полицейско присъствие, създадени са два периметъра на придвижване:

Единият е от страната на булевард "Драган Цанков", откъдето ще се придвижват феновете на "Берое", които ще бъдат съпровождани от влизането им в столицата. Другият периметър ще е от "Цариградско шосе", където има регламентирано мероприятие на ЦСКА, което ще се проведе на Орлов мост.

Полицията предвижда и затваряне на улици в централната част на града. Ще се охранява още сградата на Българския футлобен съюз заради инцидентите от предишни години, когато фенове на ЦСКА изпочупиха сградата.

Подробностите чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!