Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт не отстъпва от промените в Изборния кодекс

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт няма да промени позициите си във връзка с промените в Изборния кодекс, заяви председателят на парламентарната група на патриотите Валери Симеонов след среща с представители на организации на българите в чужбина: 
Има основание в техните претенции за това, че приемането на Изборния кодекс беше доста ускорено, но по силата на нашата програма, ние няма как да променим нашата позиция. Това са основни принципни положения в нашата програма. И тъй като ние не сме политици, които са ветропоказатели и да си сменяме позицията от днес за утре и имаме дълг към тези 250 хиляди човека, които са ни избрали, няма как да променим нашата позиция.
И лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов се обяви против промени в приетия преди седмица Изборен кодекс. В изявление до медиите Каракачанов заявява, че не бива да се дава ход назад, по отношение на правилата за разкриване на изборни секции в чужбина.
Посредник на разговорите беше омбудсманът Мая Манолова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Премиерът застава зад исканията на сънародниците ни в чужбина да се върнат старите изборни правила

Премиерът Бойко Борисов застава зад исканията на сънародниците ни в чужбина да се върнат старите изборни правила, за да не се отнемат техни съществували до момента права. Това заявиха наши сънародници след срещата с министър-председателя.  Час и..

обновено на 05.05.16 в 14:44