Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хаким Пийтс: Младите хора имат най-силна мотивация за социална промяна

Снимка: БГНЕС
Всеки от нас се стреми към успех и щастие в живота си, но реалността понякога ни сблъсква с трудности, при които загубваме пътя и посоката за развитие. Как да се справим в такава ситуация, как да открием вдъхновение за нещо ново? Съвети относно мотивацията за промени е готов да даде американецът Хаким Пийтс, който изнесе лекция в София.

Пийтс, който работи в организацията "Бъдещ проект“, казва, че сме родени със страст, с възможността да бъдем критични и любопитни. И обикновено обществото ни учи да скриваме тези качества и да правим всичко, което останалите правят.

Много е важно да научиш кой си ти, да утвърдиш своята самоувереност, да установиш каква е твоята страст, какво те кара да се радваш, да обичаш, защото най-важната част, преди да започнеш да работиш с когото и да е от обществото или друга група от хора, е да започнеш работа със себе си. Другото нещо, което ти е необходимо, са хора, които те подкрепят и вярват в същото, в което вярваш и ти.


Според Хаким Пийтс младите хора са тези, които имат мотив за социална промяна, те виждат проблемите, които съществуват и имат енергията да се справят с тях, но не във всички случаи имат необходимите умения, нямат карта, по която да вървят, формула, която да ползват, с която да вдъхновяват и да бъде чут техният глас.

Успехът на другите може да бъде много силна мотивация да предприемем нещо ново в живота ни и вместо да се оплакваме и да казваме, че нищо не е възможно да се промени, бихме могли да  потърсим други пътища, смята Хаким Пийтс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!