Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мизия - животът след голямото бедствие

Мизия, 04.08.2014 г.
Снимка: Светослав Цветанов

Освен с бедствията, които се случиха, отминаващата година може да бъде запомнена и с бавното темпо на промяна в някои от местата, засегнати от катаклизми през предишни периоди, като например Мизия, която бе потопена през лятото на 2014 година.
Една мизийска история през достойнството на пенсиониран учител, разказа в предаването "Хоризонт за вас" кореспондентът на БНР в региона на Враца Ива Антонова. 
С радостта на малко дете ни показва новото си спартанско жилище даскал Трайков, както държи да се представи пенсионираният учител от Мизия. Новото му обиталище е дворна постройка, която преди мизийския потоп е била лятна кухня, а пред нея - и преди и сега - е двуетажната къща, която обаче след голямата вода е негодна за живеене. 
Именно затова даскал Трайков е удовлетворен, че все пак е успял да стегне уютния малък подслон за старините си - малък ремонт на висока стена: Личните ми спестявания, които имах, всичко отиде тука за ремонт и с това се задоволявам. Горе в къщата нищо не съм пипал, защото нямам пари, разказва учителят. Повече за неговата история и за съдбата на Мизия чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!