Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паяжината - 14 януари

Превръща ли се блогърството в професия и в България както е в глобален мащаб? Какво освен време и желание за писане е нужно, за да  поддържаш блог, който да бъде актуален и да създава общност от хора? Как си комуникират блогърите и бизнеса? Отговорите на тези въпроси ще търсим заедно с гостенката ни в предаването „Паяжината” Адриана Василева – блогър и мениджър „Проекти” в дигитална агенция. Ще говорим и за новите правила във връзка с неприкосновеността на личния живот при всички електронни комуникации, които тази седмица предложи Европейската комисия. Ще разберем как да бъдем онлайн без да бъдем във Facebook или  Google. Ще споделим съвети за това какво да направим като  потребители в интернет за да бъдем по-защитени и подготвени срещу хакерски атаки в мрежата. Ще ви разкажем и за една любопитна  иновация - китайски умен велосипед. Виктория Стефанова и Ирина Маринова ще бъдат с вас от 11.00 до 12.00 в ефира на Радио Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Незабравимо утро с Радио Шумен

Добро утро в 101-то утро на годината! От 6 до 10 часа днес може да бъдете със сутрешния екип на Радио Шумен - Цветелина Георгиева и Пламена Бръчкова, която ще ви говори с хубава музика.  Днес започва Шекер байрам, очаквайте репортажа ни от Никола Козлево за трапезата и прошката на празника. В 8,30 часа е Трудовата ни борса от Търговище с..

публикувано на 10.04.24 в 05:30

Следобед с "Днес" на 9 април

Кабинетът "Главчев" положи клетва на извънредно заседание на Народното събрание. Вълненията в село Цани Гинчево, община Никола Козлево, свързани с местния вот от 2023-та година,  продължават. След спасителна операция в пресечена местност в ПП „Шуменско плато“, беше спасен човешки живот. Регионалната здравна инспекция в Шумен отбелязва Деня на..

публикувано на 09.04.24 в 12:30

Хубава неделя с Радио Шумен

За прекрасен старт на неделния ден не пропускайте предаването "Оттука започва денят" на Радио Шумен. От 07:00 до 10:00 часа с вас ще бъдем Цветелина Георгиева и музикалният редактор Андриан Христов.  Започваме веднага след новините. Ще чуете най-точната агропрогноза за следващата седмица Отец Николай ще ви разкаже всичко за средата на поста - Неделя..

публикувано на 07.04.24 в 06:30
Голямата базилика в Плиска

„Днес“ в следобеда на 5 април

Как областните управители на Шумен и Варна ще си сътрудничат в популяризирането на туристически обекти и опазването на културно-историческото наследство?  С какви проблеми шуменци се обърнаха към ръководителите на Конфедерацията на независимите синдикати в България, който днес дойдоха в десетия град? В рубриката "Европа – ново начало" ще зададем..

публикувано на 05.04.24 в 12:42

Следобед с Радио Шумен

Продължава сагата с безводието в шуменското село Черенча. Успяха ли екипите на ВиК да отстранят най-сериозните аварии и има ли трайно решение на този проблем?  Защо беше направена подписка за затваряне на „зоната за контакт“ в шуменския зоокът?  Какви възможности за обучение на българите зад граница ще предложи филиалът на РУ „Ангел Кънчев“ ,..

публикувано на 04.04.24 в 11:19

Петъчно утро с Радио Шумен

  Направете п риятно разсънването си с Радио Шумен и в петък. От 6 до 10 часа бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“. Заредете утрото си с положителна енергия,   музика и полезна информация от ефира на Радио Шумен! На 5 април с вас ще бъде екипът: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Може да ни..

публикувано на 04.04.24 в 11:16
Село Черенча

„Днес“ в следобеда на 3 април

Защо част от шуменското село Черенча отново е без вода?  Живеещата в търговишкото село Крепча Нургюл Салимова е българската участничка в надпреварата по шах при жените в Турнира на претендентите, който започва след часове в Торонто, Канада. Какви са шансовете за победа на българската кралица в шаха?  Има ли обща европейска политика за..

публикувано на 03.04.24 в 12:20