Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Искам да кажа" - вашият глас се чува

Да си пожелаем една хубава нова седмица и повече добри новини! А дали вие имате повече хубави неща да споделите с нас или повече ще са проблемите, предстои да разберем в предаването „Искам да кажа” на 23 януари. Не добри са обаче новините от антоновското село Изворово, където има проблем с питейната вода – от четвъртък тя е обявена за негодна за ползване, сигнализираха жители на селото. А вие, каквото искате да ни кажете, направете го на телефоните в студиото – 054 855 145 и 054 855 155, веднага след новините в 11 часа или ни пишете във фейскубк страницата на Радио Шумен -Връзка към https://www.facebook.com/RadioShumen/

ВИЖТЕ ОЩЕ

От какво искате да си починете?

През тази седмица се проведоха зрелостните изпити за дванайсетокласниците. По този повод въпросът в актуалната част на предаването ще бъде: Кой е най- важният ви изпит? В Световния ден на околната среда ще чуете разговор с еколог, който цитира данни, че състоянието на природата през последните месеци се е подобрило, сякаш си е починала от..

публикувано на 05.06.20 в 19:28

Приятно съботно утро с Радио Шумен

  Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 6 юни, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Жулиета Герова и Диана Лазарова ви канят да останете с него до 12 часа на вълните на Радио Шумен. Ако желаете да започнете съботния ден приятно, добре информирани и разсънени с много музика – това е вашето място - Радио Шумен. Да сме..

публикувано на 05.06.20 в 08:34

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почитателите на френската кухня отбелязват деня на френския аперитив. Кои напитки и ястия задължително трябва да имат свой празник и как трябва да се честват тези събития? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще ви срещнем с нестинарката Десислава Жекова, за да разкажем за корените на..

публикувано на 04.06.20 в 20:13

Петък сутирн с "Оттука започва денят"

Как премина общественото обсъждане на предложението за ограничаване на автомобилното движение на Шуменското плато – какви бяха доводите „за“ и „против“, ще чуете в петък сутрин. В „Оттука започва денят“ ще разберете още как работят шуменските заведения и ресторанти, след като вече могат да отворят и закритите пространства. На прага на лятото ще..

публикувано на 04.06.20 в 15:05

Какво рисувате несъзнателно?

Това е един от въпросите, с чиито отговори ще провокираме интереса на слушателите на вечерното предаване на Радио Шумен. Срещата ни ще започне в 21,00 и ще продължи с поглед върху актуалното от днешния ден. В нея само ще открехнем вратата към цветовете,тяхното значение в живота ни и желанието ни да оцветим пространството около нас. Така ще се подготвим и..

публикувано на 03.06.20 в 19:54

"Оттука започва денят" на 4 юни

Опасни ли са атракционите в парк „Студентски“, както твърдят родители на деца в социалните мрежи? Какви решения взеха общинските съветници относно водните проблеми в Шумен? Това са само малка част от въпросите, на които ще търсим отговор в утрото на 4 юни. Ще говорим още за концерти, конкурси и други интересни неща. Бъдете с „Оттука започва денят“ , с..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Какви документи са нужни на собствениците на кладенец в частен имот, за да бъде той узаконен и кои съоръжения подлежат на регистрация? Какви възможности за обучение и квалификация ще предложи на млади хора от Русе и региона високотехнологичният гейминг кабинет, който в..

публикувано на 02.06.20 в 16:46