Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Христов живее 3 години без ток, след като ЧЕЗ прекъсват електрозахранването на къщата му

Преди 3 години служители на електроразпределителното дружество ЧЕЗ прекъсват електрозахранването на къщата на Михаил Христов от мездренското село Царевец. 

На 17 ноември 2014 година дойдоха от енергото и най-варварски изтръгнаха електромера, който е поставен още през 1952 година. Не знам кога са били откраднати и жиците от стълба до сградата. Доказах, че мога в 21 век да живея без ток на ЧЕЗ. На какво основание аз нямам партиден номер при положение, че не е прекъснато?! Тяхното обяснение е, че няма партиден номер и следователно не съществува такъв абонат, разказа Михаил Христов.

Той каза още, че се е опитвал да си открие партидата: 3-4 пъти ходих до енергото и ми казват, че няма такава партида на такова име, тоест изпарило се е всичко.

За "Хоризонт" От ЧЕЗ  отговориха: На този адрес няма данни за клиент. Информацията им е назад във времето до 2007 година, откогато е и архивът на дружеството. За този обект не са плащани сметки и е изключен преди 3 години, защото се счита за незаконно присъединен. На въпрос как е възможно това, при условие че там електромер има от десетилетие, беше повторен отговорът, че в актуалната база данни такъв абонат не съществува.

От ЧЕЗ посочиха още, че ако потърпевшият подаде молба за присъединяване, няма да му бъде взета такса за нов клиент, а само дължимото по искането за възстановяване на електрозахранването.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!