Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Искам да кажа" на 20 март

Колко време е нужно, за да бъде довършено асфалтирането на една от улиците в шуменския квартал Дивдядово? – това е един от въпросите, на които в  предаването „Искам да кажа” на 20 март ще търсим отговор. И днес ви очакваме между 11.00 и 12.00 часа – времето, което събира вашите сигнали за нередностите около нас, времето, което събира вашите обаждания за добрите неща, които се случват, времето, което събира вашите коментари по актуалните теми, които ви вълнуват, времето, в което вашето „искам да кажа” се чува. Обадете ни се на телефоните в студиото – 054 855 145 и 054 855 155, или ни пишете във фейсбук страницата на Радио Шумен, за да ни кажете важните за вас неща в днешното издание на предаването „Искам да кажа” с водещ Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От какво искате да си починете?

През тази седмица се проведоха зрелостните изпити за дванайсетокласниците. По този повод въпросът в актуалната част на предаването ще бъде: Кой е най- важният ви изпит? В Световния ден на околната среда ще чуете разговор с еколог, който цитира данни, че състоянието на природата през последните месеци се е подобрило, сякаш си е починала от..

публикувано на 05.06.20 в 19:28

Приятно съботно утро с Радио Шумен

  Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 6 юни, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Жулиета Герова и Диана Лазарова ви канят да останете с него до 12 часа на вълните на Радио Шумен. Ако желаете да започнете съботния ден приятно, добре информирани и разсънени с много музика – това е вашето място - Радио Шумен. Да сме..

публикувано на 05.06.20 в 08:34

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почитателите на френската кухня отбелязват деня на френския аперитив. Кои напитки и ястия задължително трябва да имат свой празник и как трябва да се честват тези събития? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще ви срещнем с нестинарката Десислава Жекова, за да разкажем за корените на..

публикувано на 04.06.20 в 20:13

Петък сутирн с "Оттука започва денят"

Как премина общественото обсъждане на предложението за ограничаване на автомобилното движение на Шуменското плато – какви бяха доводите „за“ и „против“, ще чуете в петък сутрин. В „Оттука започва денят“ ще разберете още как работят шуменските заведения и ресторанти, след като вече могат да отворят и закритите пространства. На прага на лятото ще..

публикувано на 04.06.20 в 15:05

Какво рисувате несъзнателно?

Това е един от въпросите, с чиито отговори ще провокираме интереса на слушателите на вечерното предаване на Радио Шумен. Срещата ни ще започне в 21,00 и ще продължи с поглед върху актуалното от днешния ден. В нея само ще открехнем вратата към цветовете,тяхното значение в живота ни и желанието ни да оцветим пространството около нас. Така ще се подготвим и..

публикувано на 03.06.20 в 19:54

"Оттука започва денят" на 4 юни

Опасни ли са атракционите в парк „Студентски“, както твърдят родители на деца в социалните мрежи? Какви решения взеха общинските съветници относно водните проблеми в Шумен? Това са само малка част от въпросите, на които ще търсим отговор в утрото на 4 юни. Ще говорим още за концерти, конкурси и други интересни неща. Бъдете с „Оттука започва денят“ , с..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Какви документи са нужни на собствениците на кладенец в частен имот, за да бъде той узаконен и кои съоръжения подлежат на регистрация? Какви възможности за обучение и квалификация ще предложи на млади хора от Русе и региона високотехнологичният гейминг кабинет, който в..

публикувано на 02.06.20 в 16:46