Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Оттука започва денят" на 6 юни -роботиката в Русе, дни на изкуствата в Шумен и за "епохата" Вапцаров

"Има дни, в които не върви..." - не е просто рефрен от песен на група "Такси", но и често ежедневие. В "Оттука започва денят", в шестия ден на юни, ще ви пожелаем да ви върви по мед и масло, но пък ще очакваме да ни кажете какво правите точно в онези дни, в които, ама никак, не върви? Какви са рецептите ви за справяне с каръщината – очакваме ви точно в 7.30 часа на телефоните в студиото на Радио Шумен. В „Оттука започава денят” ще чуете още за празниците на роботиката и мехатрониката, които започват в Русе, дори и да не сте от новото IT поколенение, вече е невъзможно да си представим някои дейности от живота си без високите технолии. Не можем да си представим живота и без изкуство, затова ще ви разкажем за Дните на изкуствата, които организира Обединената школа по изкуствата „Анастас Стоянов” в Шумен. И ако е вярно, че всичко е преходно, то също така е вярно, че има неща и личности, които остават във времето, защото самите те са епоха – разговор с Мая Вапцарова за Никола Вапцаров, очаквайте в "Оттука започва денят" на шести юни с музикалния редактор Данаил Денчев и водещата Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест на кръчмарите?

Шуменските хотелиери и ресторантьори подкрепят решението за протести в бранша. Какви са исканията им?   Това ще научите в програма „ДНЕС“. Ще говорим още  за  10 годишната програма за енергийна ефективност на област Шумен.   Очаквайте и покана за представлението   на балет „Арабеск“ в Шумен. Музикални редактори на програмата са Петромил Кулев..

публикувано на 23.01.20 в 09:34

Може ли да бъде проучена тишината?

С този въпрос ще провокираме разговорите в „Денят на совите“ тази вечер, обещава късният екип на Радио Шумен. Веднага след 21,00 часа ще маркираме акцентите на днешния ден и ще гостуваме на хората, които създадоха Института за изследване на тишината. Това е темата на късната рубрика, а диалогът след това ще започне с въпроса: Кога мълчанието е по-силно от..

публикувано на 22.01.20 в 19:45

С Радио Шумен и на 23 януари

  Желаете да се разсъните приятно, да започнете деня си с много музика и добре информирани - бъдете и в четвъртък с Радио Шумен! От 6 до 10 часа в предаването ,,Оттука започва денят“ ще намерите всичко това! В студио едно ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Приятно разсънване с Радио..

публикувано на 22.01.20 в 11:33

Оттука започва 22 януари

И днес снегът е само мираж! Добро утро! След Бабинден, днес в едно единствено селище у нас празнуват Дядовден. За уникалния празник в сливополското село Черешово разказваме в утрото на 22 януари. Ще научите кога трябва да бъдат подадени заявленията за социална оценка, за да няма забяване на помощите и  какво не можете да изпращате в колет и за какво ще ви..

публикувано на 22.01.20 в 06:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Годишна класация поставя България на 58-мо място сред 80 страни в света. Общото класиране на най-добрите държави измерва глобалната ефективност по различни показатели. Защо си заслужава да живеем в България? Това ще ви попитаме в първата част на предаването „Денят на совите“. В деня на родилната помощ ще ви предложим и още една тема за размисъл..

публикувано на 21.01.20 в 19:22

Музика, театър и литература в предаването "Без рамки"

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 23 януари от 11 до 12 часа ще проследим: - Група "ТДК" издаде концептуален албум със заглавие "Успех". Той е записан е в селско читалище, обръща се към темите за алиенацията, националното минало, личните и колективните идентичности, историята на XX и XXI век, тоталитарните общества,..

публикувано на 21.01.20 в 15:36

С програма „Днес“ в следобеда на 21 януари

Защо представители на Общинския младежки съвет поискаха среща с кмета на Шумен Любомир Христов? Как шуменската болница празнува Бабинден? Идва края на делото „Хитрино“. Каква присъда ще поиска от Шуменския окръжен съд адвокатът на пострадалите? Защо не трябва да идеализираме чужди кулинарни традиции, а е редно да се завърнем към националните рецепти?..

публикувано на 21.01.20 в 11:23