Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Оттука започва денят” – съботна терапия за добро настроение

Солна стая
Снимка: Радио Шумен

На 16 септември в "Оттука започва денят" ще разберете що е то това халотерапия или терапия със сол, ще влезем заедно в една „солна стая” в Силистра. Ще ви кажем и защо е добре винаги да имате по някой кестен в джоба. Ако пък ви липсват силни усещания, ще ги откриете в разказа за планините и пещерите на Румен Лазаров от спелеоклуба „Луцифер” в Търговище. В събота сутрин, след новините в седем в "Оттука започва денят" с музикалния редактор Розалина Райчева и водещата Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Сряда с "Оттука започва денят"

Как младите хора противодействат на агресията? Отговорите ще потърсим в утрото на 26-ти февруари - Световния ден за борба с тормоза в училище. В предаването ще разберем дали личните лекари в Шумен имат готовност за реакция и мерки за намаляване риска от заболеваемост от коронавируса. Ще ви срещнем и с пианистката Виктория Василенко, която се..

публикувано на 25.02.20 в 16:25

Вторник в "Оттука започва денят"

50 хиляди лева ще получи Смядово от Националния доверителен екофонд за подмяна на уличното осветление. В кои части на общината предстои старите лампи да бъдат подменени с лед осветление ще научите в предаването „Оттука започва денят“ на 25 февруари. Защо в КАТ - Шумен се извиха опашки от хора, чакащи да подменят талоните на автомобилите си с..

публикувано на 24.02.20 в 16:42
Теренът за завод за боклук

Темите на новата седмица в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 24 февруари, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Тръгва подписка срещу изграждането на инсталация за преработка на отпадъци в шуменския квартал "Дивдядово". По темата работи Невена Николова; - В Русенския университет гостува председателят на Управителния съвет на СБЖ Снежана Тодорова. Тя коментира..

публикувано на 24.02.20 в 11:03

Приятна неделна вечер с Радио Шумен!

  Какво ни струва да направим първата крачка? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в неделя вечер по Радио Шумен. В късната рубрика гост в студиото ни ще бъде влогърката Изабел от Шумен, която преди три години започна да се занимава с нещо ново до тогава. Сега е една от най-популярните млади хора в България. Преди няколко месеца..

публикувано на 23.02.20 в 17:17

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

В понеделник сутрин в „Оттука започва денят“ ще ви кажем повече за стартиращата нова пчеларска програма. На какво могат да се надяват пчеларите ще чуете в утрото на 24 февруари. „НЕзависим от зависимостите“ – това е надслова, под който ще премине седмицата на отворените врати в Превантивния  информационен център по зависимости в Силистра...

публикувано на 23.02.20 в 08:00

Оттука започва 23 февруари

Лоотарията като коронавирус - така определи билетите, които търкаха българите доскоро, един анкетиран гражданин. Как шуменеци коментират края на частната лотария, как се отрази забраната и на търговците, имат ли и какви шансове хората, чиито печалби не са изплатени и търговците, които вложиха хиляди левове в билети  - всичко това ще чуете в неделното..

публикувано на 23.02.20 в 07:34

Какво бихте направили безвъзмездно?

По повод днешния протест на хората от шуменското село Мадара, въпросът е: Да имат ли отделен бюджет селата и как да се определя сумата за всяко село? След 22 часа на Голяма Задушница   ви предлагам да поговорим по една вечна тема: Какво бихте направили безвъзмездно? Вярвате ли, че доброто се връща многократно? Бояна Петрова и Мина Денева сме екипът в..

публикувано на 22.02.20 в 18:48