Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Инджиев: До края на годината очакваме да заработи и центърът от затворен тип в Пъстрогор

Снимка: БГНЕС

Към момента едва 20 процента от капацитета на  центровете за настаняване на бежанци у нас са запълнени, това коментира Даниел Инджиев, заместник-председател на Държавната агенция за бежанците към Министерски съвет. По думите му, до края на годината ще заработи и центърът от затворен тип в Пъстрогор: 
В момента тече оборудването на самия център и са необходими промени, чисто нормативни, за обособяването му като център от затворен тип. В момента  текът и строително ремонтни работи в обособяването на зона, която да е от затворен тип в РПЦ "Харманли", така че лицата, които отговарят на определени критерии, изрично предвидени в закона и в директивата за прием, да бъдат настанявани в такива центрове - най-вече лицата, които нарушават вътрешният ред в центровете от затворен тип.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Наблюдава се занижаване на бежанския поток към нашата страна

Наблюдава се занижаване на бежанския поток към нашата страна, но това не трябва да ни успокоява, стана ясно от данните, които бяха оповестени на конференция на тема "Бежанската криза и развитието на миграционните процеси". Важни данни бяха оповестени..

публикувано на 24.10.17 в 16:42