Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дарове за първото бебе на Силистра

Първото бебе на Силистра за 2018 г. бе изписано днес от Акушеро-гинекологичното отделение на местната болница. Малката Петя Александрова се роди на 2 януари с дължина 49 сантиметра и тегло 2.970 килограма. Момиченцето е второто дете на Александър Драголов и Теодора Кирова, които заведоха днес бебето у дома. Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов и заместникът му по хуманитарните дейности Денка Михайлова подариха на младото семейство ваучер за дрехи на стойност 300 лева, а на Акушеро-гинекологичното отделение - картина на местната художничка Христина Гаева.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Застреляха куче на улицата

Случай на проявена жестокост към куче разследва полицията в Тутракан. На 19 юни след сигнал на тел. 112 дежурна оперативна група е посетила адрес на кръстовището на улиците „Рила“ и „Клисура“ в града, където е установен труп на безстопанствено куче. Според данните, от извършената аутопсия животното е застреляно. Назначена е..

публикувано на 21.06.21 в 11:01

Тежка катастрофа със загинал

56-годишен мъж е загинал на място тази сутрин при тежка катастрофа по пътя Силистра – Русе в отсечката между разклоните за селата Сребърна и Ситово. Инцидентът е станал около 5 ч., уточняват от Областната дирекция на МВР – Силистра. Според първоначалните данни водачът, който пътувал сам, загубил контрол над управлявания от него лек..

публикувано на 20.06.21 в 08:40

Деца върнаха изгубена чанта

Три момичета от Силистра получиха благодарствени адреси от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Мартин Недялков за извършена достойна постъпка. Шестокласничките от Основното училище „Отец Паисий“ Йоанна Петрова и Йоана Енчева и седмокласничката Симона Кръстилева от Природоматематическата гимназия „Климент Охридски“ намерили на 12 юни..

публикувано на 17.06.21 в 15:17

Лисица на тавана

Огнеборци от Тутракан уловили лисица, промъкнала се на тавана на жилищен блок в града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Пожарникарите се отзовали на сигнал, получен снощи в 21:12 часа. Животното е пуснато в естественото му местообитание, уточняват от полицията.

публикувано на 17.06.21 в 10:06

Празник в Дома за стари хора

Домът за стари хора в Тутракан чества 20-годишен юбилей. Той е открит на 14 юни 2001 г. Първите потребители са постъпили два месеца по-късно - на 1 септември. Празникът се проведе в тесен кръг заради епидемичната обстановка. Гости на юбилея бяха кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов и зам.-кметът Дарина Иванова, които подариха цветя..

публикувано на 14.06.21 в 15:58

Деца с ваксини

Над 16 000 са вече имунизираните срещу COVID-19 в Силистренско, като при половината от тях процесът е завършен с втора доза. 153 души са имунизирани от мобилни екипи, включително и петима трудно подвижни на място в дома им, съобщи д-р Теодора Начева, директор на РЗИ – Силистра. През уикенда бе организиран мобилен кабинет в Дунавската градина в..

публикувано на 14.06.21 в 14:13

Пуснаха 20 птици в язовира

20 екземпляра от защитения вид червен ангъч бяха освободени в язовир "Антимово" край Тутракан, съобщават от екоинспекцията в Русе. Птиците са били размножени в Биологична експериментална база „Калимок“ на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН. Подобни акции се извършват ежегодно, като тази година се отчита ръст..

публикувано на 11.06.21 в 13:08