Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Цанков, ЕЙ И ЕС България: Няма основание за искане на оставката на министър Петкова

Иван Цанков
Снимка: aes.bg

Няма основание за искане на оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Това заяви в предаването „12+3“ Иван Цанков – изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България, член на Националната енергийна камара:  

Основната причина за декларацията, която разпространяваме днес, е информацията за исканата оставка на министъра на енергетиката. Няма основание за искане на оставката. Много положителни неща се свършиха от ръководството на Министерството на енергетиката в последните няколко години. Има още много работа. Ние считаме, че трябва да се работи за окончателното либерализиране на енергийния пазар, а не да се търсят мотиви за дестабилизация на енергетиката.

На платформата ден напред в момента цените се движат в порядъка между 70 и 80 лв., което даже е по-ниско от това през ноември миналата година. /…/ Според мен, това, което виждам като цени на борсата, поскъпване на тока няма, подчерта Цанков.

Той каза още, че с нито един от членовете на Националната енергийна камара не са водени разговори и не са участвали в съгласуването на позицията за искане на оставки.

Като тенденция, като цени и тяхното движение Българската енергийна борса е съпоставима с борсите в страни като Румъния, Унгария, дори като Германия.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цветан Симеонов

Цветан Симеонов, БТПП: Единодушни сме с работодателските организации за оставката на Теменужка Петкова

Няма разминаване, единодушни сме с останалите работодателски организации. Въпрос на време е, ако няма никакви нови стъпки от страна на правителството, към позицията за оставка на министъра на енергетиката  Теменужка Петкова  да се присъедини и..

публикувано на 06.02.18 в 09:09