Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Апо и Невена: Сега се чувстваме отново предизвикани от музиката и изкуството въобще

В актуалното издание на Денс Фул Макс за първи път прозвуча новата песен „About You”(https://www.youtube.com/watch?v=USm8Gc16r64) на Велизар Ангелов и Невена Колева, познати на своите фенове и приятели като усмихнатото дуо Апо и Невена. Данаил Данчев ги попита  защо ги позагубихме от поглед и какво ги е провокирало да започнат отново да правят музика. Както си му е ред в наше време, те ни отговориха чрез най-голямата социална мрежа:

  „След няколко години активна изпълнителска дейност, през които пуснахме своите първи 4 музикални видео клипове и направихме куп участия, си дадохме музикална почивка. През тази изпълнителска пауза ни се случиха няколко много важни житейски събития. Както може би повечето ни почитатели знаят, ние сме партньори не само в музиката, но и в живота. През ноември 2016 г. узаконихме това партньорство и станахме съпрузи, а през януари 2017 г. се роди първото ни дете - нашата малка Аделина. Покрай грижите за нея и останалите ни немузикални проекти, натрупахме голям творчески заряд, и сега се чувстваме отново предизвикани от музиката и изкуството въобще. Апо стартира нова видео поредица като част от проектa – Apomakesmusic (https://youtube.com/apomakesmusic), a Невена даде начало на влог за родители - Mama GURU (https://www.youtube.com/channel/UCeilvBqO3m7UGFJWhB5uDOA). Всяко от видеата на Апо е придружено от наша песен, и тъй като не сме спирали да получаваме запитвания кога ще започнем да споделяме отново своя музика, решихме това да се случи именно сега. Всяка от тези песни планираме да завършваме и да предоставяме за слушане от всички фенове на Apo&Nevena. Нямаме конкретни амбиции, свързани с тези парчета. Просто ни доставя удоволствие да ги правим и да получаваме обратна връзка за тях и затова засега мислим да продължаваме да го правим." 

Още от Апо и Невена очаквайте в следващите издания на Денс Фул Макс, което звучи всяка сряда от 18 до 20 часа


ВИЖТЕ ОЩЕ

Борбата с коронавируса в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 6 април можете да проследите: - Как доц. Стефка Калева, зам.-ректор на Шуменския университет коментира високата оценка, която постави акредитацията на висшето училище. С нея разговаря Росица Арабаджиева; - Какви мобилни приложения са от полза на здравните системи и властите в чужбина при пандемията на..

публикувано на 06.04.20 в 12:52
Национален отбор по карате - лагер

Какво е най-голямото ви лично предизвикателство?

Какво мислите за глобите за нарушителите на мерките срещу коронавируса. Трябва ли да ги има и колко високи да бъдат? Това ще бъдат въпросите в актуалната част на „Денят на совите“ в неделя вечер.   След 22 часа ще чуете разговор със сенсей Даниел Димитров – треньор на спортен клуб „Киокушин“ в Шумен. Тренировките по карате вече са онлайн. Как се..

публикувано на 05.04.20 в 20:11

Понеделник с "Оттука започва денят"

Как служителите на Държавното горско стопанство в Омуртаг помагат на възрастните хора в общината? Какви са капаните, които ни дебнат при онлайн пазаруването и защо специалистите очакват бум на измамите в интернет? За какви проблеми алармира Федерация "Българският пациентски форум" и как чрез здравни платформи и приложения можем да получим..

публикувано на 05.04.20 в 17:55

Очакваме ви в "Денят на совите"

На фона на отменените културни събития възможностите да се докоснем до книги и филми остават. Кое филмово или литературно произведение ви накара да се усмихнете през изминалите дни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Тринадесетото поредно издание на Часа на Земята влезе в историята като първото, което се..

публикувано на 03.04.20 в 19:56

С Радио Шумен и в събота сутрин

   Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 4 април, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 12 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Венета Стоянова. Ако желаете да започнете съботния ден добре информирани и разсънени с много музика –..

публикувано на 03.04.20 в 08:40

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Има ли връзка между ваксината за туберкулоза и коронавируса? Този въпрос е изключително обсъждан през последните дни, след като учени от различни държави изказаха предположения, че там, където тази ваксина е слагана, смъртността от новия вирус е по-малка. В петък сутрин в „Оттука започва денят“ ще чуем мнението на проф. д-р Любима Деспотова. И още на..

публикувано на 02.04.20 в 16:16
Снимката е илюстративна

Екологични, финансови, литературни и спортни теми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 18 часа в четвъртък, 2 април можете да проследите: - Как десетки домакинства в Русе ще сменят печките си на твърдо гориво с по-екологични отоплителни уреди по програма "LIFE" ще чуем от кореспондента на Радио Шумен в Русе Галя Савова; - Какви са очакванията на българите за финансовото им състояние установи..

публикувано на 02.04.20 в 12:12