Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Апо и Невена: Сега се чувстваме отново предизвикани от музиката и изкуството въобще

В актуалното издание на Денс Фул Макс за първи път прозвуча новата песен „About You”(https://www.youtube.com/watch?v=USm8Gc16r64) на Велизар Ангелов и Невена Колева, познати на своите фенове и приятели като усмихнатото дуо Апо и Невена. Данаил Данчев ги попита  защо ги позагубихме от поглед и какво ги е провокирало да започнат отново да правят музика. Както си му е ред в наше време, те ни отговориха чрез най-голямата социална мрежа:

  „След няколко години активна изпълнителска дейност, през които пуснахме своите първи 4 музикални видео клипове и направихме куп участия, си дадохме музикална почивка. През тази изпълнителска пауза ни се случиха няколко много важни житейски събития. Както може би повечето ни почитатели знаят, ние сме партньори не само в музиката, но и в живота. През ноември 2016 г. узаконихме това партньорство и станахме съпрузи, а през януари 2017 г. се роди първото ни дете - нашата малка Аделина. Покрай грижите за нея и останалите ни немузикални проекти, натрупахме голям творчески заряд, и сега се чувстваме отново предизвикани от музиката и изкуството въобще. Апо стартира нова видео поредица като част от проектa – Apomakesmusic (https://youtube.com/apomakesmusic), a Невена даде начало на влог за родители - Mama GURU (https://www.youtube.com/channel/UCeilvBqO3m7UGFJWhB5uDOA). Всяко от видеата на Апо е придружено от наша песен, и тъй като не сме спирали да получаваме запитвания кога ще започнем да споделяме отново своя музика, решихме това да се случи именно сега. Всяка от тези песни планираме да завършваме и да предоставяме за слушане от всички фенове на Apo&Nevena. Нямаме конкретни амбиции, свързани с тези парчета. Просто ни доставя удоволствие да ги правим и да получаваме обратна връзка за тях и затова засега мислим да продължаваме да го правим." 

Още от Апо и Невена очаквайте в следващите издания на Денс Фул Макс, което звучи всяка сряда от 18 до 20 часа


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Оттука започва денят" на 24 септември

Силистренската болница предлага стипендия и договор за студентите, които учат за медицинска сестра или лаборант. До САЩ и назад – програмата Yes вече приема кандидати за участие, тя е насочена към учениците от 9 и 10 клас от цялата страна като им дава възможност да учат и живеят безплатно в Щатите. В Лапидариума на Регионалния исторически..

публикувано на 23.09.21 в 14:27

„Днес“ в следобеда на 23 септември

Започна подрязването на дърветата по шуменската улица "Генерал Гурко". Как живеещите там коментират санитарното почистване и ще предотврати ли то опасността от падащи клони?  Как общините ще могат да кандидатстват по Европроекти? Отговорите дава Областният информационен център в Шумен. В Русе официално бе открит първия по рода си Център за..

публикувано на 23.09.21 в 12:58

"Денят на совите" на 21 септември

В „Денят на совите“ тази вечер ще ви попитаме смятате ли, че трябва да има награди за поставена ваксина срещу коронавируса и вие срещу каква облага бихте се ваксинирали? Днес лекари, медицински центрове, болници бяха отличени за това, че са постигнали голям принос в имунизацията. И след като изясним този въпрос, във втората част на предаването..

публикувано на 21.09.21 в 18:27

Бъдете с радио Шумен на 22 септември!

Да посрещнем заедно и 22 септември! Бъдете с предаването  ,,Оттука започва денят” на Радио Шумен и в празничния за България ден! В предаването ще си припомним заедно историческите факти, които не бива да забравяме. Какви събития са довели до обявяването на България за независима държава? И какво е коствал на предците ни този акт? Репортерите на..

публикувано на 21.09.21 в 14:33

Приятно начало на 23 септември с Радио Шумен

  Как спокойно лятото преля с есента. Да усетим заедно щедростта й! Почувствайте я и чрез ефира на радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. И на 23 септември ще ви предложим всичко актуално и разпалваща емоциите музика. Усетете това удоволствие от 7 до 10 часа на 23 август с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален..

публикувано на 21.09.21 в 11:08
Див плаж

За какво не ви стигна лятото?

  В началото на новия сезон „Денят на совите“ започва в екип Данаил Денчев и Мина Денева. Тече Европейската седмица на мобилността. Това ми дава повод на ви попитам за навиците ви, свързани с движението. Колко физическо натоварване ви трябва, за да се чувствате добре? Това ще бъде темата в първата част на предаването. След 22..

публикувано на 20.09.21 в 18:52

„Днес“ в следобеда на 20 септември

Има ли сериозни нарушения при техническите инспекции на училищните автобуси в Шумен? Защо натоварено кръстовище в Нови пазар ежедневно излага на опасност шофьори и пешеходци?  Как новият проект на най-популярните министри Петков и Василев от предходния служебен кабинет ще промени политическата сцена у нас?  Кои са проблемните и важните..

публикувано на 20.09.21 в 11:57