Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Съсед мой – враг мой!

Снимка: Радио Шумен

Или кога времената толкова се промениха, че съседките отдавна не са просто кокетки. С тях делим повредената канализация и течащия покрив, разминаваме се като непознати, когато трябва да плащаме месечната такса за блока. Темата етажна собственост провокира един слушателски сигнал, в който има и страх от физическа саморазправа, и законно оръжие. Кои са лошите – строгият домоуправител, съседът дерибей когото нищо не може да смути и развълнува, законодателите, общинските власти или ние? А може би и българската народопсихология все  в опити да замитаме проблемите под входното чердже, без да ги решаваме и да се сещаме да тях, едва когато вече не можем да ги прескочим на прага. Всичко това днес, по Радио Шумен между 11,00 и 12,00 в „Часът на репортера”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Интересно утро в петък с Радио Шумен

    Приятно е да се разсъните сутрин с музика. Ако желаете да сте и добре информирани - бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“. То стартира в ефира на Радио Шумен след новините в 6 часа и продължава до 10. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна..

публикувано на 24.11.22 в 14:21

Приятно неделно утро с Радио Шумен

  П редаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен стартира след новините в 7 часа. Каним ви да бъдете с него до десет часа. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна Петрова . Много музика, интересни теми и събеседници в есенното утро. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 18.11.22 в 12:53

„Днес“ в следобеда на 18 ноември

Има ли все още домакинства в Шуменска област, които не са получили дърва за огрев? Кой и как ще може да кандидатства по Плана за възстановяване и устойчивост? Отговорите в Търговище дава с ужебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Колко пари ще отпусне Министерството на околната среда и водите за възстановяване на пътната мрежа..

публикувано на 18.11.22 в 12:53

Интересна сряда вечер с Радио Шумен

   Как привличате хора, които говорят вашия език, за да не се налага да прекарвате цял живот в превод на душата си? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите" в сряда вечерта. В късната рубрика ще ви срещнем с изпълнителя Веселин Маринов, който отбеляза 40 години на сцена с над 50-сет концерта в цялата страна. Какво каза за Радио Шумен..

публикувано на 15.11.22 в 14:02

„Днес“ в следобеда на 15 ноември

Докога ще вандализират спирките в Шумен и колко струват на данъкоплатците тези безспирни набези? Какви са най-големите предизвикателства пред Русе и как могат да бъдат преодолени? Какви стоки ще останат по магазините у нас ако заради войната в Украйна прекъсне логистиката в Европа? Или защо изхарчихме 20 милиарда евросубсидии, а внасяме 60%..

публикувано на 15.11.22 в 12:59

Във вторник от сутринта с Радио Шумен

   Ако желаете да се разсъните приятно на 15 ноември - направите го с предаването ,,Оттука започва денят“. То стартира в ефира на Радио Шумен след новините в 6 часа и продължава до 10. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Актуалните и важни теми от..

публикувано на 14.11.22 в 16:10

„Щура събота“ в следобеда на 12 ноември

Концерт в зала „Антракт“ на шуменския театър ще изнесе тази вечер Анна Миткова. Тя е живяла в Индия и Италия. Свири на китара и укулеле. Какви изненади е подготвила Анна за своята публика? Кои са победителите в  състезанието по спортно ориентиране за купа "Ветеран". В проявата, организирана от клуб "Вариант 5" Търговище, участват над 200 ориентировачи от..

публикувано на 12.11.22 в 15:50