Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алманахът "Златоструй" ще бъде представен на 19 април

Артсалона на Радио Шумен ще бъде домакин на представянето на 22-рото издание на Литературния алманах "Златоструй" на 19 април от 17.30 часа. Сборникът се издава ежегодно от Съюза на писателите в Шумен от 1996 г.  В алманаха са поместени  илюстрации на Марияна Петкова, която подреди изложба в артпространството на Радио Шумен в началото на месец февруари, специално за 45 годишнината на медията. Селекцията в издането "Златоструй" за 2018 година ще представи проф. Добрин Добрев. 

19 април (Четвъртък), 17.30 часа, Артсалон студио 3 на Радио Шумен. Вход свободен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Виртуозът Ангел Демирев в Радио Шумен

Ангел Демирев и неговото акустично трио представят в Радио Шумен своята версия от нюанси, взети от безкрайната вселена на музиката. На 19 април от 19:00 часа китаристът и неговите колеги и приятели ще поведат публиката към различни краища на света. Ангел Демирев ще покаже авторските си творби, побиращи музика от България, Азербайджан,..

публикувано на 15.04.24 в 08:09

Благотворителна изложба в Радио Шумен

Благотворителна изложба под наслов "Различни, но заедно" подреди във фоайето на Радио Шумен старши учител Цветелин Камбуров от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Той е изработил различни сувенири и украшения за дома, които може да подарите по празничен повод на любими хора. Художествените произведения нямат цена, като всеки..

публикувано на 28.03.24 в 14:20

Специален уред за специални деца

Отворена бе дарителската кутия от традиционната мартенска изложба базар във фоайето на Радио Шумен.  552 лв. 80 ст. са събрани от продажбата на мартеници, пана и украси, изработени от учениците, родителите и екипа на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен.  Парите ще бъдат използвани за закупуване на уред за раздвижване на раменната..

публикувано на 06.03.24 в 10:13

Арт пътешественици в Радио Шумен

"Арт пътешественици" се нарича изложба с творби на 28 възпитаници на арт школата към ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов" в Шумен. Тя ще бъде открита на 19 януари от 17:30 часа в арт пространството на втория етаж на Радио Шумен. Експозицията представя рисунки, които са обединени около темата за пътешествията и откриването на света за младите хора. През..

публикувано на 17.01.24 в 14:01

1220 лева за специални деца

1220 лева и 50 стотинки е сумата, събрана от благотворителния коледен базар в Радио Шумен. На него бяха експонирани ръчно изработени красиви предмети за празничната украса на домовете. Те бяха направени от възпитаниците и екипа на Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Днес кутията с дарения бе отворена и парите бяха връчени на директора..

публикувано на 03.01.24 в 12:20

Коледен базар в Радио Шумен

Радио Шумен ще отвори врати за традиционния коледен базар на учениците от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. Както всяка година в него ще бъдат показани ръчно изработени и декорирани коледни сувенири, малки подаръчета и празнична украса от природни материали.  В направата са участвали както децата, така и техните родители и..

публикувано на 04.12.23 в 15:46

Великите майстори през детските очи

Отново е време за майската изложба на младите таланти от Арт школата към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ Шумен. Тази пролет тя е озаглавена „Изкуството на големите художници през погледа на децата“ и включва 36 рисунки. Всички те са интерпретации на емблематични картини от историята на изкуството на художници като Леонардо да Винчи,..

публикувано на 25.05.23 в 10:52