Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разкажете нещо хубаво в "Искам да кажа"

Подмяната на остарелия заслон Кончето в Пирин започва в началото на август.
Снимка: Уикипедия

След уикенд на 1400 метра надморска височина, на място където храната се доставя с коне, а медицинска помощ може да се намери на пет часа път пеша, градските ни проблеми ми се виждат като дребни спънки. Почти всеки от вас, уважаеми слушатели, е бил в планината или в изолирани населени места без интернет и покритие на мобилните оператори и си спомняте усмихнатите и добронамерени хора, които сте срещали и смислените разговори, които са водили с тях. В „Искам да кажа” ще изслушаме сигналите, които сте ни подготвили, но ще се радвам и ако ни разкажете нещо позитивно – спомен или лятна мечта, за да започнем седмицата в добро настроение. Диана Лазарова и Мина Денева ви очакваме на познатите ви телефони 054 855 145 и 855 155 от 11 до 12 часа!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Близо 7000 души от цялата страна се включиха в подписка в подкрепа на българското гражданство на управителя на МБАЛ-Исперих д-р Абдулах Заргар. Каква е тежестта на гражданската инициатива и кога се очаква да има развитие по случая? Отговорите ще търсим в утрото на 27-ми..

публикувано на 26.01.21 в 17:31

"Денят на совите" - по следите на успеха

Какво е успехът за вас? - това е въпросът, на който ще търсим отговорите в "Денят на совите". Ще ви разкажем за една изключително успешната кампания „Изплети топлина“, в която се включват хора от цялата страна. Тази година кампанията също понесе „ударите“ на коронавируса, но въпреки това организаторите успяха отново да достигнат до всяко едно..

публикувано на 25.01.21 в 18:32

За доброто и красивото в "Денят на совите"

Над 350 шуменци се включиха днес в залесяването на горски участък, който беше опожарен миналото лято. Доброволците засадиха 20 000 жълъди на площ от 40 декара. Защо е важно да създаваме и да бъдем част от добри каузи? За това ще говорим в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще се потопим в тайните на калиграфията, а..

публикувано на 23.01.21 в 19:54

Какво ви липсва?

Обедини ли ни пандемията или ни раздели още повече? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. След 22 часа ви предлагам по-философска тема. Очаквайте разговор с психолога Кристина Кръстева за това как да преодолеем недостига на социални контакти и физическа близост. Въпросът ще бъде: Какво ви липсва? Данаил Денчев и Мина..

публикувано на 22.01.21 в 18:37

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

Събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете как може да се ползва безплатният онлайн кабинет за консултации със специалисти ревматолози. Ще ви разкажем и как Търговище и Разград се включват в инициативата за сателитни бягания, за любителите на риболова интересна ще е срещата с един млад шуменец, който поддържа собствен видеоканал в ютюб..

публикувано на 22.01.21 в 14:58

С Радио Шумен и в понеделник сутринта

     Посрещнете новата седмица с Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. Както винаги – актуална информация и много музика. Добро утро на 25 януари ще ви пожелание екипът: звукорежисьор и музикален редактор – Диана Лазарова, водещ – Жулиета Герова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Приятно е да започваме всеки..

публикувано на 24.01.21 в 10:00

Петък с "Оттука започва денят"

В последния ден от работната седмица ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Как ще бъдат разпределени средствата от преходната национална помощ за тютюн за кампания 2020? Как училищата могат да се включат в програмата "Училище за пример“ на фондация „Заедно в час“ и каква подкрепа получават педагогическите екипи? Кое е..

публикувано на 21.01.21 в 17:24