Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бурни и шумни или спокойни и скучни ще са предстоящите летни нощи?

Снимка: БГНЕС

Предлагаме ви за коментар тази тема в клуб „Петък“ на фона на внесените промени в Закона за шума, които предвиждат по-сериозни глоби и промяна в контрола. Във времето от 11 до 12 ще дискутираме по-строг контрол или законодателни промени ще спрат шума, трябва ли курорти, които традиционно у нас са станали емблема за „шумни летни партита“ да се превърнат в тихи спокойни местенца или пък националните курорти да бъдат изключени от закона, както предлагат от Министерството на туризма?

ВИЖТЕ ОЩЕ

Събота вечер с "Денят на совите"

В Деня на християнското семейство в "Денят на совите" задаваме въпроса “Кой е най-ценният съвет или завет, който сте получили от семейството си?“. Отговорите очакваме на телефоните в студиото 054 855 145 и 054 855 155. След 22 часа заедно с Теменуга Иванова, наследница на Икономовия род, разказваме историята на едно семейство, променило образованието и..

публикувано на 21.11.20 в 19:04

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Как редки визуални изкуства, дело на творци със зрителни затруднения, ще бъдат представени в проекта "Феерия от мрак и светлина"? По какъв начин методиката за скоростно четене би могла да бъде полезен инструмент в условията на дистанционно обучение? С какво премиерно..

публикувано на 20.11.20 в 18:58

С докосващи теми в ,,Денят на совите"

  Как се чувствате след като сте направили случайни добрини?  Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в петък вечер по Радио Шумен. В късната рубрика ще ви срещнем с разказвача на позитивни истории Владина Цекова. Три пъти до момента е извървяла пътя Камино, жизнена и с нестихваща енергия, не спира да разказва истории за..

публикувано на 20.11.20 в 17:47

Очакваме ви в "Денят на совите"

Какво означава „да погледнем философски на нещата“ и успяваме ли да го направим? В Световния ден на философията този въпрос ще ви зададем в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Късната рубрика ще посветим на темата за партньорските взаимоотношения, която е винаги актуална. „В днешно време на повърхността излизат въпроси и теми, които..

публикувано на 19.11.20 в 19:11

Петък сутрин в "Оттука започва денят"

Силистренци отново на протест. Те ще блокират в продължение на 30 часа граничния контролно-пропускателен пункт против преминаването на тежкотоварни автомобили през града. Още по темата ще чуете в „Оттука започва денят“ на 20 ноември. За първи път в Шуменско ще преподават учители от програмата „Заедно в час“, читалището в Черногор ще изадеди в книга..

публикувано на 19.11.20 в 13:50

"Днес" в четвъртък

В информационното предаване "Днес" на Радио Шумен в четвъртък, 19 ноември от 13 до 17 часа можете да проследите: - Общият устройствен план и инвестиционните програми на общинските дружества в Русе са сред важните точки на сесията на Общинския съвет в дунавския град, която следи Галя Савова; - Общини в Североизточна България имат трудности с..

публикувано на 19.11.20 в 11:02
ново село бъчва вино мазе трифон зарезан грозде гроздобер изба

Как се прави хубаво вино?

Известно е, че спортът е най-доброто лекарство- срещу стрес, срещу грип, за красота, за добро настроение. Как се раздвижвате през по-студените дни? Имате ли любими упражнения или ежедневна доза движение? Това ще бъде темата в първата част на предаването. След 22 ще се опитаме да съчетаем полезното с приятното. През третата седмица на ноември,..

публикувано на 18.11.20 в 18:47