Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Направи си сам…улица

4
Снимка: Радио Шумен

Темата за разбитите улици в Шумен сякаш няма край. Дупки в асфалта, изронена настилка, неравности…Ако беше точно така и на улицата „Иван Кръстев Ивански“ в шуменския квартал "Дивдядово", живеещите там дори щяха да са доволни. Защото те никога не са имали асфалтирана улица.

„Откакто валят дъждовете, не можем да изкараме колите си от гаражите“. Това каза в предаването „Искам да кажа“ слушателят ни Румен Николов. Хората там споделят усещането, че са забравени от Бога. Но тъй като в божиите дела никой не може да се меси, то жителите се надяват общинското ръководство да свърши своите дела. Макар че не са изпълнени с надежди.

А Ирина Маринова прие предизвикателството да се разходи по улица „Иван Кръстев Ивански“, за да събере впечатления и…солидна доза кал по обувките си.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подкрепа за училище

През октомври изтичат крайните срокове за подаване на документи за еднократно подпомагане на семействата с ученици и за отпускане на енергийни помощи. Към момента над 9700 жители на Шуменска област вече са получили одобрение за отпускане на целева помощ за отопление. И тази година най-много са заявленията за отопление с твърдо гориво, като..

публикувано на 05.09.24 в 08:28

Шанс за пълноценен живот

Ще ви разкажем една лична история. Лична, дотолкова, доколкото ще говорим за съдбата на един отделен човек. Но това е съдбата и на хиляди други млади хора в България, които живеят с различни по вид и степен увреждания и за които възможностите за трудова реализация клонят към нула. Расим Исуфов от Омуртаг е на 44 години, преди няколко години е..

публикувано на 05.09.24 в 08:17
Паметник

Нови туристически услуги на Паметника

С по-високи цени са входните билети от тази седмица за Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ в Шумен . 6 лева вече е цената на билета за възрастен, досега посетителите заплащаха по 4 лева за билет. Входът за деца и студенти е 3 лева, а хората с увреждания ще влизат срещу един лев. Промяна има и в цената на семейния билет, който от..

публикувано на 05.09.24 в 07:49

Здравно досие в телефона

От 1 септември всеки има възможност за достъп до електронното си пациентско досие и през мобилния си телефон. Необходимо е само устройството ви да позволява инсталиране на мобилното приложение еЗдраве. За да улеснят шуменци в този процес, днес от Регионалната здравна инспекция в Шумен организираха изнесен пункт във фоайето на..

публикувано на 04.09.24 в 14:53

Шумен - столица на стрийтбола

Третият Национален стрийтбол турнир Shumen GT 3x3 ще се проведе  на 7 и 8 септември в Шумен. Турнирът се организира от Фондация "Гален Темелков” и вече е част от официалния календар на стрийтбол турнирите в света. Фондация „Гален Темелков“ организира различни по характер събития с благотворителен характер, насочени към основната и кауза –..

публикувано на 04.09.24 в 14:31

Пейки чакат ремонт

Ако има пейки, се питаме какво е тяхното състояние. От ремонт ли се нуждаят или от боядисване?  По главната улица в Шумен, която бе обновена преди 40 години, има множество пейки. Това добре. Някои са със счупени основи, други с изтъркана боя. Някъде са добавени нови, с различна визия. Неугледно и некрасиво.  А центърът на един град трябва да грее от..

публикувано на 03.09.24 в 13:18
Даниела Начева - първата вляво.

Малката България в Детройт

Даниела Начева от Търговище е създала своята малка България в Детройт. Вече 25 години икономистът-счетоводител и преподавател в американски колежи живее в страната на неограничените възможности, въпреки че отива с намерението да остане само година. Разказва, че в началото е плачела всеки път, когато види кокиче. Животът далече зад пределите на родината..

публикувано на 03.09.24 в 12:56