Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дарение в урологичното отделение и обновена детска градина са акценти в програма "Днес"

Снимка: uroweb.bg

В програма "Днес" на Радио Шумен във вторник от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Защо и на четвъртия ден от разследването на убийството на Виктория Маринова все още няма задържан извършител? Къса ли се връзката в комуникацията между власти, медии и общество, търси Георги Софронов. Чувстват ли се застрашени хората, спортуващи на открито в Русе, след станалото с русенската журналистка, следи Ирина Павлова;

- Дарение получи урологичното отделение в Русе. Как то ще подобри работата му, ще чуем от Ася Пенчева;

- Откриха обновена Целодневна детска градина "Приказка" в Търговище;

- 3-годишен проект в Русе ще работи за развитие на трансграничните връзки и транспортни системи между Русе и Гюргево;

- Републикански турнир по спортни танци ще се проведе в зала Арена Шумен в неделя. Кои са новите акценти в него коментира Румена Андреева, директор на Младежкия дом в Шумен, организатор на форума;

- Изложба в арт пространството на втория етаж на сградата на Община Шумен слага края на деветото издание на Националния пленер "Шуменско плато".

ВИЖТЕ ОЩЕ
Светла Бондова

В Русе празнуват

Как в Русе празнуват 142-та годишнина от Освобождението? Как в община Върбица привлякоха млади джипита? Какви са очакванията преди мача „Лудогорец“ – „Интер“. Това са само част от темите, по които ви предлагаме информация и коментари в програма „ДНЕС“ на 20-ти февруари. Репортерите на Радио Шумен, музикалните редактори Бояна Петрова и Розалина..

публикувано на 19.02.20 в 16:49

„Бялата лястовица“ на 19 февруари 2020 г.

За специалните деца ще разкажем днес в предаването „Бялата лястовица“. Музикалният редактор Розалина Райчева и водещата Росица Арабаджиева ще ви срещнат с директора на Дневния център „Капчици“ в Шумен Десислава Николова, която ще разкаже за работата в центъра и за благотворителните инициативи на екипа. Ще ви предложат и разговор с Надя Кънева. Това е..

публикувано на 19.02.20 в 09:24
Ритуал пред паметника на Васил Левски в Шумен.

Почит към Левски, земеделски проблеми, книги и футбол в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в сряда може да проследите: - Как шуменци отдават почит на Васил Левски пред паметника на Апостола на свободата; - Производители на лавандула разпродават насажденията си заради нереализирани количества етерични масла; - Момиче стана жертва на агресията на 13-годишно момче в Кубрат. Как социалните служби работят по..

публикувано на 19.02.20 в 09:23

Очакваме ви в "Денят на совите"

Все повече историци у нас се обявяват за това годишнината от гибелта на Левски да се отбелязва на 18-ти, а не на 19-ти февруари. До объркването се е стигнало заради техническа грешка при преминаването от Юлианския към Григорианския календар. Как Васил Левски продължава да бъде част от ежедневието ни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата..

публикувано на 18.02.20 в 18:59

Сряда сутрин в "Оттука започва денят"

Техническа грешка при преминаването от Юлианския към Григорианския календар е причината все още годишнините от обесванатето на Васил Левски да се отбелязват на 19, а не на 18 февруари – в утрото на 19 февруари в „Оттука започва денят“ ще говорим още за датата, но ще чуете и за представените нови документи от Националния музей „Васил Левски“ в..

публикувано на 18.02.20 в 14:58

С програма „Днес“ в следобеда на 18 февруари

Защо днес е неучебен ден за учениците от шуменската Професионална гимназия „Асен Златаров“? Ще купи ли малоазийска фирма летището край Русе? Кои са най-силните училищни отбори по волейбол в Шумен? Какви картини ще бъдат подредени в тематичната изложба „Зима” от силистренските художници?  Отговор на тези въпроси чуйте в програма „Днес“. Тя започва минути..

публикувано на 18.02.20 в 12:07

За застраховките в "Часът на репортера"

Застрахователната култура на българина-това е темата в днешното издание на „Часът на репортера“ по Радио Шумен. Защо трудно сключваме доброволни застраховки и предимно финансовите причини ли стоят в основата. В предаването ще говорим за капаните, които има, но можем да избегнем, когато си правим застраховка „Живот“ при тегленето на потребителски или..

публикувано на 18.02.20 в 08:59