Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В „Бялата лястовица“ на 28 ноември

Както всяка сряда, след новините в 11 часа започва „Бялата лястовица“. В 60-те минути на предаването ще проверим доколко са достъпни някои обществени сгради; ще разкажем за един нов продукт, който ще промени живота на хората с нарушено зрение и ще ви срещнем с началника на АГ отделението в шуменската болница, за да поговорим за здравето на бременните жени.

В предаването „Бялата лястовица“ от 11 до 12 часа днес, на 28 ноември, с вас ще бъдат музикалният редактор и звукорежисьор Виктория Стефанова и водещата Росица Арабаджиева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Денят на совите“ в неделя вечер:

Ще компенсираме мрачния ден с топла вечер, защото най-важният въпрос в предаването ще бъде: Кои са най-топлите думи? Така всяка позиция, която ще прозвучи в предаването ще ни даде възможност да говорим със стилистиката да положителните емоции и обичта. Това е покана от вечерния екип да споделим времето между 21,00 и полунощ и така да изпратим тази седмица..

публикувано на 13.06.21 в 20:01

Четвъртък вечерта с ,,Денят на совите"

  Астролози отбелязват, че предстоящите дни ще се превърнат във важен период от живота на всеки от нас. Колко склонни сте да се доверявате на звездите, числата и други кармични прогнози? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в четвъртък вечер. В късната рубрика с етнолога Ивелина Евтимова ще си говорим за Спасовден. Да бъдем..

публикувано на 10.06.21 в 19:00

Оттука започва 11 юни

В петък сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберем как ще продължи да действа европейската програма „Еразъм+“ до 2027 година. Програмата е една от инициативите за осигуряване на повече възможности за млади хора и подобряване шансовете им да намерят работа. Деца от цялата страна могат да се запишат за участие в Лятната академия на фондацията „Заедно..

публикувано на 10.06.21 в 15:17

За приятелството и любовта в Совите

9-тият ден на юни е Международен ден на приятелството. Една притча разказва, че лошите спомени от приятелството се пишат на пясък, за да ги заличава вятърът, а добрите - на камък, да оставят следи във времето. В актуалната част на "Денят на совите" ви питаме: Повече на пясък или повече върху камък оставяхте спомените от приятелите си? След 22 часа ще ви..

публикувано на 09.06.21 в 18:05

В сряда сутринта с Радио Шумен

  В утрото на 9 юни бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Венета Стоянова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 08.06.21 в 14:27

Оттука започва 8 юни

Във вторник сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете защо жителите на русенското село Ряхово започнаха петиция за поставяне на банкомат в селото. Инер Уил клуб в Шумен с нова благотворителна кауза – този път за Фондацията „На четири лапи“. Книгата на актьора и илюзионист Ненчо Илчев „Забранената книга за фокуси“ ще бъде представенао в Шумен..

публикувано на 07.06.21 в 16:03

Мълчание или говорене?

Обвинения, оправдания, разкрития, обяснения и неспокойна атмосфера белязаха отминаващата работна седмица. Скандалните обществено- политически събития ми дадоха повод за въпроса в първата част на предаването: С какво ви тревожат властимащите? След 22 часа ви предлагам по-лична тема: Обвинения, оправдания, разкрития, обяснения и неспокойна..

публикувано на 04.06.21 в 20:15