Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Темите в големите и малките общини в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен във вторник, 05.02.2019 г. от 13 до 17 часа можете да чуете:

- Кметът на Шумен Любомир Христов отговори на обвиненията от страна на БСП, че обществени поръчки се организират в полза на определени изпълнители. Това следи Невена Николова;

- Сред акцентите в сесията на Общинския съвет в Русе е приемането на програмата за туризма. На какво залага тя и на какво финансиране може да разчита търси Галя Савова;

- Бюджетът на Велики Преслав е най-важната точка в сесията на Общинския съвет в старата столица. Росица Стайкова следи заседанието;

- Народно читалище "Напредък 1869" почете свети Харалампий Чудотворец и срещна производители на мед от региона. Ирина Николова представя инициативата;

- Днес заседава Комисията по просвета и образование към Общинския съвет на Шумен. Тя ще определи експертен съвет за наградата на Шумен за образование. Десислава Спирдонова ще коментира заседанието;

- Боян Чуков, експерт по борбата с тероризма, инженер, бивш дипломат и офицер от ДС, ще участва в дискусия на тема "Европа и нейното бъдеще" в Народно читалище "Добри Войников". Той ще гостува на живо в програмата на Радио Шумен след 16 часа.

Водещ е Антоний Димов, музикални редактори са Петромил Кулев и Виктория Стефанова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Програма "Днес" във вторник

В следобедната програма "Днес" на Радио Шумен на 4 август от 13 до 17 часа можете да проследите: - Защо пред паспортното бюро в Шумен се извиват опашки; - Как реконструкция и ремонт промениха кея в Русе; - С 2 площадки за пътна безопасност ще разполага Средното училище "Йоан Езарх Български"; - Как инициативата "Лято в библиотеката" изкушава децата в..

публикувано на 04.08.20 в 11:33

С настроение от рано сутринта

  Бъдете с Радио Шумен и в утрото на 4 август. От 7 до 10 часа - всичко актуално в началото на деня и много музика в предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Диана Лазарова. Радио Шумен - за добър старт на новия ден!  

публикувано на 03.08.20 в 14:11

„Щура събота“ в следобеда на 1 август

Над 700 състезатели от България, Чехия, Румъния, Турция и Финландия се включиха в най-голямото състезание по спортно ориентиране у нас. Проявата обаче се провежда без публика. Как високите температури и противоепидемичните мерки се отразиха на спортистите? Награди по време на пандемия. Колко успешна бе първата част на 2020 г. за писателката..

публикувано на 01.08.20 в 14:43

Оттука започва 3 август

Първият понеделник на август е Световен ден на динята. Ще разберем какви дини се предлагат на пазара, можем ли да се доверим на търговците, че купуваме българска диня и по какво да познаем прясна и узряла ли е. Програмата "Заедно в час" започва онлайн уроци, в които ще се затвърждават знания от изминалата учебна година - припомняме другите предимства на..

публикувано на 01.08.20 в 12:31

Приятно събуждане с Радио Шумен

  Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 2 август ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Жулиета Герова и Венета Стоянова ви канят да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Ако желаете да започнете неделния ден приятно, добре информирани и разсънени с много музика – това е вашето място. Да сме заедно..

публикувано на 31.07.20 в 17:09
Централен Балкан гора планина дървета зеленина туристически пътеки

Търсим пътеките на лятото

Накъде искате да ви отведат пътеките на лятото. Любимите места и хора ще търсим в предаването „По първи петли“ на 31 юли. С вас в петъчното утро ще бъдат Катерина Петрова и Розалина Райчева. Ще ви срещнем с един млад човек, който търси пътеката към родното си село Драгоево. Ще ви разкажем и за кампанията за обновяване на църквата в Стеврек,..

публикувано на 30.07.20 в 16:49

Споделена петък сутрин с "Оттука започва денят"

Заедно да изпратим юли подобаващо, с усмивка и добро настроение, тази покана отправя към вас сутрешният екип на „Оттука започва денят“ на 31 юли – Невена Николова и Розалина Райчева. В предаването ще ви срещнем с шуменският ветеран от Втората световна война полковник Иван Бончев, който отбелязва своя 100 годишен юбилей. Ще ви разкажем и за инициативни..

публикувано на 30.07.20 в 15:48