Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Програма "Днес" в понеделник

Снимка: БГНЕС

В програма "Днес" на 11.05.2019 г. може да чуете:

- Как тече сертифицирането по стандарта GLOBALG.A.P. на стопанствата в сектора "Плодове и зеленчуци"? На каква държавна помощ могат да разчитат земеделците;

- Какви права имаме, ако попаднем да дефектна стока? Ние ли избираме дали да бъде подменена или поправена, или да ни бъде възстановена сумата, платена за нея;

- Бюджетът на Община Главиница ще бъде гласуван днес;

- Дарин Димитров, кмет на Търговище и ресорните заместник-кметове представят капиталовата програма на Община Търговище за 2019 година;

- Окръжната прокуратура в Русе организира среща с институции заради опасно кръстовище та изхода на града в посока Варна;

- Спектакълът на Драматичен театър "Рачо Стоянов" "Чешити", по разкази на Чудомир, ще се играе в Разград.

Всичко това от 13 до 17 часа в първия работен ден на седмицата в следобедната програма на Радио Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

Земетресение беше усетено в Шумен миналата нощ. Страховитият връх К2 беше изкачен за първи път през зимния сезон. Хиляди именици отбелязват днес своя празник. Това са само част от темите, които вълнуват обществото през последното денонощие. Коя тема оглави вашите лични класации и защо? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на..

публикувано на 17.01.21 в 19:05

Приятни съботни часове с ,,Денят на совите"

   Срещу кои човешки качества трябва да се изобрети ваксина? Това е един от въпросите в съботното предаването ,,Денят на совите“ по Радио Шумен. В късната рубрика: За традициите в кулинарията ще говорим с д-р Мая Господинова. Три часа за музика и време за разговор с вас от 21 часа до полунощ. Водещ: Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален..

публикувано на 15.01.21 в 11:23

Оттука започва събота сутрин

Събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще върнем часовниците сто години назад, за да се окажем в настоящето заедно със създателите на страницата в социалната мрежа „Ретро карантина“. Преди сто години хората са прилагали същите мерки, както сега, за да се преборят с пандемията от инфлуенца. Как се е ловила риба през годините – това пък ще разберем от..

публикувано на 15.01.21 в 10:05

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почти всички семейства в Европа имат сходни проблеми, а конфликтните теми обикновено са свързани с възпитанието на децата, изразходването на семейния бюджет, съчетаването на работа и семеен живот. Това показват резултатите от проучване, проведено в 5 европейски страни. Как най-лесно се решават подобни конфликти? Това ще ви попитаме в първата..

публикувано на 14.01.21 в 19:14

Оттука започва 15 януари

В кои страни на Балканите вече се влиза без отрицателен ПСР-тест и къде продължават ограниченията в Европа? Разлики между двете ваксини, които пристигнаха у нас, за коя мярка е последният срок за кандидатстване 15 януари? Това ще научите в петъчното утро в "Оттука започва денят" и още: Рентабилно ли е общинско дружество да стопанисва ледена пързалка - ще..

публикувано на 14.01.21 в 17:35

"По първи петли" и грешките, които правим

Кои грешки допускате най-често? – това е въпросът, който задаваме в предаването „По първи петли“ на 15 януари. От 4.00 до 6.00 сутринта с вас ще са мизукалният редактор Пламена Бръчкова и водещата Людмила Борисова. Телефоните за вързка с предаването са 054 855 145 и 054 855 155.

публикувано на 14.01.21 в 15:12

"Днес" с темите на региона, България и света

В информационно-музикалното предаване "Днес" на Радио Шумен, във втората сряда на годината от 13 до 17 часа, можете да проследите: - Каква е пътната обстановка в Североизточна България? Отворени ли са проходите в страната? Какво е състоянието на язовир „Тича“ търси Айше Лятиф; - Цензура ли е спирането на акаунти в социалните мрежи ще чуем..

публикувано на 13.01.21 в 11:49