Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да посрещнем заедно Баба Марта

Студио 2 на Радио Шумен

Екипът на Радио Шумен Ви кани да посрещнем заедно Баба Марта с предаването ,,По първи петли“. Днес ви питаме: „Какво ново начало искате да поставите в живота си с идването на Баба Марта“? И този път ще спазим традицията да посрещнем заедно петъчното утро. 855-145 и 855-155 с код към Шумен 054 са телефоните, на които ще очакваме вашите обаждания във времето от 4:00 до 6:00 ч. Ако останете с нас, ще научите и защо хора от Сдружението „Сияйна зора“ в Шумен изработиха своите мартенички на надеждата. Ще ви разкажем и за бившата библиотекарка от разградското село Киченица, която подреди носии и вещи на капанци, алиани и помаци. Поканата да бъдем заедно в първите часове на 1-ви март е от звукорежисьора Данаил Денчев и от водещия Георги Софронов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Кои са най-честите нарушения на правата на работното място и как можем да защитим тези права? Как се работи с рискови групи по проблемите на превенцията на употреба и злоупотреба с наркотични вещества в Разград и региона? Кое е най-новото заглавие в афиша на Русенската..

публикувано на 29.09.20 в 16:50

Търси се вода за региона

Не десетки - стотици са населените места в Североизточна България, които вече са на воден режим. С всеки изминал ден кладенци пресъхват, няма вода от чешми, които не са спирали да текат десетилетия. Почти цялото захранване с вода в региона е от повърхностни водоизточници, чийто дебит се влияе изключително от валежите – а такива няма...

публикувано на 29.09.20 в 09:25

С ,,Денят на совите" и в понеделник вечерта

  Кои са най-перспективните професии в момента? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ тази вечер по Радио Шумен. В късната рубрика ще ви срещнем с талантливи и упорити млади хора, доволни от професията си, която много обичат. Това са младите уеб дизайнери Сергей Цанков и Йордан Йорданов от Шумен. Да бъдем заедно и в..

публикувано на 28.09.20 в 17:16

Вторник сутрин с "Оттука започва денят"

Вторник сутрин в „Оттука започва денят“ ще говорим за успеха на общинския фонд инвитро в Търговище. До края на септември двойките с репродуктивни проблеми там могат да подават своите заявления за финансова помощ. Ще разберем и как жителите на Русе могат активно да участват в облагородяването и поддържането на града. Ще останем в крайдунавския град,..

публикувано на 28.09.20 в 16:51

„Щура събота“ в следобеда на 26 септември

Кои са добрите практики за младежко предприемачество, представени на форум в Шумен?  Как за осма година любителите на историята се върнаха във времето на Древен Рим с римски пазар в крепостта „Сексагинта Приста“? Да си спомним за Марк Маркарян, емблема за Шумен и не само.  Колко шарен бе светът на спорта през седмицата? Това са темите, за които ще..

публикувано на 26.09.20 в 14:14

Кое крепи духа ви?

Ще си сложите ли противогрипна ваксина? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. След 22 часа ще погледнем към вечните ценности, а темата ще бъде „Кое крепи духа ви?“. Очаквайте и репортаж преди концерта на групата за автентичен фолклор „Веселина“ при шуменското читалище „Ст.Чилингиров“, която празнува 50 годишнина тази..

публикувано на 25.09.20 в 19:13

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. С какво ще ни изненада тази година традиционният празник на плодородието, който се провежда в каспичанското село Кюлевча? Как ще бъде обновен Капанският етнографски комплекс в с. Садина? Защо ретро автомобили и мотоциклети отново събират любители на старите машини в Русе?..

публикувано на 25.09.20 в 17:14