Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Националния протест на медицинските сестри в деня на поезията, гората и кукления театър, ще следи програма "Днес"

Медицински сестри излязоха на протест в София и в други градове.
Снимка: БГНЕС

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво решиха съветниците на заседанието на Общинския съвет на Русе ще чуем от Галя Савова;

- Как открит урок на Шуменското плато събира деца в Международния ден на горите търси Елица Маринова;

- Радио Борсата с вашите обяви и оферти е от 14:30 часа;

- Двудневен национален форум "Инвестицията в кадрите - инвестиция в бъдещето на социалните услуги" тече днес и утре в Разград. Темата следи Росица Арабаджиева;

- Международен форум, посветен на етеричните масла събира земеделски производители от Румъния и България в община Две могили. Айше Лятиф ще ни срещне с участниците в събитието;

- Ще излязат ли на национален протест медицинските сестри в Тутракан и Шумен? Какви са исканията им и кои са основанията им за недоволство ще чуем от Мина Денева;

- В Световния ден на поезията Петър Миланов, председател на Фондация "Димитър Воев" ще коментира как песента "Кукла" на група Атлас, направена по текст на Димитър Воев, стигна до учебника по музика за седми клас;

- В Международния ден на кукления театър ще ви поканим на премиерата на спектакъла "Малчуган на пътя" в Държавен театър - Търговище. Режисьорът Моника Угренова ще анализира образователното заглавие, обърнато към най-малките зрители.

Водещ на програма "Днес" е Антоний Димов. Музикални редактори са Бояна Петрова и Данаил Денчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

На фона на отменените културни събития възможностите да се докоснем до книги и филми остават. Кое филмово или литературно произведение ви накара да се усмихнете през изминалите дни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Тринадесетото поредно издание на Часа на Земята влезе в историята като първото, което се..

публикувано на 03.04.20 в 19:56

С Радио Шумен и в събота сутрин

   Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 4 април, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 12 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Венета Стоянова. Ако желаете да започнете съботния ден добре информирани и разсънени с много музика –..

публикувано на 03.04.20 в 08:40

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Има ли връзка между ваксината за туберкулоза и коронавируса? Този въпрос е изключително обсъждан през последните дни, след като учени от различни държави изказаха предположения, че там, където тази ваксина е слагана, смъртността от новия вирус е по-малка. В петък сутрин в „Оттука започва денят“ ще чуем мнението на проф. д-р Любима Деспотова. И още на..

публикувано на 02.04.20 в 16:16
Снимката е илюстративна

Екологични, финансови, литературни и спортни теми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 18 часа в четвъртък, 2 април можете да проследите: - Как десетки домакинства в Русе ще сменят печките си на твърдо гориво с по-екологични отоплителни уреди по програма "LIFE" ще чуем от кореспондента на Радио Шумен в Русе Галя Савова; - Какви са очакванията на българите за финансовото им състояние установи..

публикувано на 02.04.20 в 12:12

На какво се смеете днес?

Как приемате предложението да се удължи извънредното положение до 13-ти май? Това е въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. След 22 часа ви предлагам да отдадем дължимото на 1 април и да внесем шега и хумор в ефира. Със събеседничката ми Людмила Еленкова ще ви предложим приятно четиво за добро настроение, а въпросът към вас ще бъде:“На..

публикувано на 01.04.20 в 18:45

Събудете се с любимото Радио Шумен и в четвъртък!

Какви мерки обмисля общинската администрация в Шумен за облекчаване на малкия и средния бизнес, който е най-тежко засегнат от кризата с коронавируса? Как се справят автобусните превозвачи в момент, в който пътуването на хората е ограничено и има ли опасност от фалити? Отговорите на тези въпроси ще получите в четвъртък сутрин в предаването „Оттука..

публикувано на 01.04.20 в 16:26

В „Денят на совите“ в края на март

Ще се приготвим да посрещнем пролетния април с добро настроение, позитивни нагласи въпреки всичко и с казус, който ще ви накара да се почувствате като водещи на предаването. Как точно ще го направим ще знаете в 21,30. По-късно ще чуем как музиката може да лекува и кое е по-ефективно: да пеем или да слушаме песни? А след това ще ви попитаме: В какво..

публикувано на 31.03.20 в 20:02