Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Националния протест на медицинските сестри в деня на поезията, гората и кукления театър, ще следи програма "Днес"

Медицински сестри излязоха на протест в София и в други градове.
Снимка: БГНЕС

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво решиха съветниците на заседанието на Общинския съвет на Русе ще чуем от Галя Савова;

- Как открит урок на Шуменското плато събира деца в Международния ден на горите търси Елица Маринова;

- Радио Борсата с вашите обяви и оферти е от 14:30 часа;

- Двудневен национален форум "Инвестицията в кадрите - инвестиция в бъдещето на социалните услуги" тече днес и утре в Разград. Темата следи Росица Арабаджиева;

- Международен форум, посветен на етеричните масла събира земеделски производители от Румъния и България в община Две могили. Айше Лятиф ще ни срещне с участниците в събитието;

- Ще излязат ли на национален протест медицинските сестри в Тутракан и Шумен? Какви са исканията им и кои са основанията им за недоволство ще чуем от Мина Денева;

- В Световния ден на поезията Петър Миланов, председател на Фондация "Димитър Воев" ще коментира как песента "Кукла" на група Атлас, направена по текст на Димитър Воев, стигна до учебника по музика за седми клас;

- В Международния ден на кукления театър ще ви поканим на премиерата на спектакъла "Малчуган на пътя" в Държавен театър - Търговище. Режисьорът Моника Угренова ще анализира образователното заглавие, обърнато към най-малките зрители.

Водещ на програма "Днес" е Антоний Димов. Музикални редактори са Бояна Петрова и Данаил Денчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова седмица с Радио Шумен

  Приятно е да започваме всеки нов ден заедно с вас – слушателите на Радио Шумен. Да го направим и през новата седмица. С надежда за един обещаващ понеделник, малко след 7 часа, ще поставим началото на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Каним ви да бъдете с..

публикувано на 04.12.20 в 13:19

Докосваща съботна вечер с Радио Шумен

  Как компенсирате в момента липсата на близост с други хора? Това ще е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ на 5 декември. В късната рубрика ви очаква среща с доц. д-р Севджихан Еюбова за ефекта от липсата на физически контакт, което е нещо неестествено за хората, за   жизненоважното докосване. Как да приемаме това във време на..

публикувано на 04.12.20 в 13:15

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

В събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще ви разкажем за любопитното краеведско изследване, което направи силистренската библиотека. В изданието е събрана информация за имената на селищата, както и легендите за тях, които са разпространени в региона. Читалището в село Буховци обявява конкурс и изложба в интернет на рибни ястия. До 10 декември..

публикувано на 04.12.20 в 08:22

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почти половината от българите ще разчитат на спестявания, за да финансират предстоящите разходи по празниците, показва проучване. Кои са най-важните за вас неща, без които няма да се чувствате празнично и от които не бихте се лишили? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще ви разкажем за..

публикувано на 03.12.20 в 19:30

Приятна сряда вечер с Радио Шумен

Кое е вашето омайно биле? Това ще е една от темите в днешното предаване ,,Денят на совите“. В късната рубрика ви очаква интересна среща със Светла Касабова и Цветомир Цонев, които написаха книгата “История за билките от времето на траките”. Любопитен разговор за най-древните билки по нашите земи. И тази вечер от 21 часа до полунощ на вълните на..

публикувано на 02.12.20 в 17:56

С програма „Днес“ в следобеда на 2 декември

Търсят доброволци за шуменската болница. „Всяка помощ е добре дошла“, обяви д-р Стоян Тодоров. Какво се случва с алтернативните водоизточници в Търговище? Говори областният управител Митко Стайков. Вчерашният пожар в Шумен остави майка с три деца на улицата? Освен без дом – те останаха и без един от възрастните членове на семейството, който..

публикувано на 02.12.20 в 12:36

"Денят на совите" в първия ден на декември

Как да разберем, че е време за ново начало? – е въпросът ни в „Деня на совите“ в първия ден на декември. Ще ви разкажем и за благотворителния маратон в Силистра „Чрез спорт към знание”. От 21 часа до полунащ в „Денят на совите“ с Венета Стоянова и Людмила Борисова.

публикувано на 01.12.20 в 19:10