Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Националния протест на медицинските сестри в деня на поезията, гората и кукления театър, ще следи програма "Днес"

Медицински сестри излязоха на протест в София и в други градове.
Снимка: БГНЕС

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво решиха съветниците на заседанието на Общинския съвет на Русе ще чуем от Галя Савова;

- Как открит урок на Шуменското плато събира деца в Международния ден на горите търси Елица Маринова;

- Радио Борсата с вашите обяви и оферти е от 14:30 часа;

- Двудневен национален форум "Инвестицията в кадрите - инвестиция в бъдещето на социалните услуги" тече днес и утре в Разград. Темата следи Росица Арабаджиева;

- Международен форум, посветен на етеричните масла събира земеделски производители от Румъния и България в община Две могили. Айше Лятиф ще ни срещне с участниците в събитието;

- Ще излязат ли на национален протест медицинските сестри в Тутракан и Шумен? Какви са исканията им и кои са основанията им за недоволство ще чуем от Мина Денева;

- В Световния ден на поезията Петър Миланов, председател на Фондация "Димитър Воев" ще коментира как песента "Кукла" на група Атлас, направена по текст на Димитър Воев, стигна до учебника по музика за седми клас;

- В Международния ден на кукления театър ще ви поканим на премиерата на спектакъла "Малчуган на пътя" в Държавен театър - Търговище. Режисьорът Моника Угренова ще анализира образователното заглавие, обърнато към най-малките зрители.

Водещ на програма "Днес" е Антоний Димов. Музикални редактори са Бояна Петрова и Данаил Денчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Срещу какво бихте се застраховали?

Този въпрос ще държи будни нощните птици на Българския Североизток тази събота. Възможно ли е да се застраховаш срещу нещастна любов и с какво може да ни бъде полезна експресивната арт терапия? И това са въпроси, на които ще търсим отговор тази вечер в последните три часа на 6-ти март. Първата част в предаването е за най-интересните щрихи на днешния ден,..

публикувано на 06.03.21 в 20:17

И в събота сутринта с Радио Шумен

  Приятно съботно утро с актуална информация, интересни теми и  много музика ! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира след новините в 7 часа и продължава до десет. С вас ще са: Жулиета Герова – водещ, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 05.03.21 в 11:16

Свободата за мен е ...

Този израз ще можете да продължите със собственото си разбиране за свобода в актуалната част в "Денят на совите" на 2 март, малко след 21.30 часа. В навечерието на Националния ни празник темата след 22 часа е: Какво можем да дадем днес на Родината си? В късната рубрика ще ви срещнем с Радка Карарадова от Ситово, читалищен секретар "без портфейл" в младото..

публикувано на 02.03.21 в 20:51

За родолюбието, тържествата на площадите и празниците в душата...

Как отбелязахте днес националният празник? Това ще бъде въпросът в първата част на предаването. Във втората ще чуете песните и стиховете на третокласниците от Средно училище „Трайко Симеонов“в Шумен, а въпросът ще бъде: Трябват ли ви организирани тържества, за да изразите родолюбието си? Петромил Кулев и Мина Денева сме екипът в студиото и ви..

публикувано на 02.03.21 в 16:03

Празнично с Радио Шумен

  И на трети март бъдете с Радио Шумен. Празничното издание на предаването ,,Оттука започва денят“ е с начало след сутрешния бюлетин в седем часа и ще продължи до десет. С вас ще са: Жулиета Герова – водещ, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 02.03.21 в 10:52

Кои са успешните инвестиции във време на криза?

Ще започнем с този въпрос в Денят на совите в понеделник. Стартираме седмицата и месец март празнично, както е по традиция. И ще очакваме всички да бъдат усмихнати, както подобава на днешния ден. И тази вечер в предаването ще ви срещнем с един човек, който ще отвори дума за даровете, които ни дава природата, а след това ще продължим с мъдростите, които..

публикувано на 01.03.21 в 19:44

Кой е най-трудният период в живота ви?

Кое не искате да свършва? Това ще бъде въпросът в първата част на съботното предаване. В късната рубрика- младият независим режисьор Стефан Зарев разказва за работата си от началото на пандемията. А въпросът към вас е: Кой е най-трудният период в живота ви? Диана Лазарова и Мина Денева сме екипът в студиото и ви очакваме на познатите телефони..

публикувано на 27.02.21 в 19:03