Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бъдете с нас в утрото на 5 април

"Кои са хората преобърнали и променили съдбата ви?“ Това ще бъде темата на предаването ,,По първи петли“, което всеки петък от 4:00 до 6:00 часа Радио Шумен излъчва на честотите на програма „Хоризонт“ на БНР. На телефони 855-145 и 855-155 с код към Шумен 054 ще очакваме вашите обаждания. Ако останете с нас, ще научите как българка създаде в Лондон собствена музикална школа, за да помага на деца с аутизъм. За помощта, милосърдието, състраданието, хорската злоба и завист ще ни разкаже албанецът Лео Кадели от платформата "Приятели, помагайте!". Поканата да бъдем заедно в първите часове от утрото на 5-ти април е от звукорежисьора и музикален редактор Виктория Стефанова и водещия Георги Софронов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Родовата памет в "По първи петли"

За родовата памет, за това, което трябва да знаем за корените си и да предадем, ще си говорим в предаването „По първи петли“. Ще ви разкажем историята на Багряновия род и ще ви срещнем с една жена, решила да съхрани спомена за село Професор Иширково. На 14 август с вас ще бъдем музикалният редактор Венета Стоянова и водещата Катерина Петрова...

публикувано на 13.08.20 в 17:10

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Спазва ли се забраната за достъп на автомобили по отсечката между паркинга до Паметник "Създатели на българската държава” и Шуменската крепост? Одобряват ли шуменци наложените ограничения? Защо децата харесват детските площадки, проектирани преди десетилетия и кои са..

публикувано на 11.08.20 в 19:02

С програма „Днес“ в следобеда на 11 август

Защо градовете от българския Североизток не са успешни инкубатори на протести? Антоний Димов разговаря с културния антрополог проф. Ивайло Дичев. Коя е шуменката, която стана първенец на Випуск 2020 във варненското военноморско училище. С отличничката от специалността „Мениджмънт на водния транспорт“ ни среща Миглена Стефанова. Може ли да бъде решен..

публикувано на 11.08.20 в 12:24

Приятно събуждане с Радио Шумен

  В разгара на лятото и на вълните на Радио Шумен - няма да устоите на това удоволствие! От рано сутринта бъдете и във вторник с предаването ,,Оттука започва денят“!   Добро утро на 11 август ще ви пожелаят Жулиета Герова и Драгомир Симеонов. Актуална информация, много музика, разговори за предизвикателства, фитнес и още нещо – всичко това до..

публикувано на 10.08.20 в 17:15

Пожари, училища и концерти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа в понеделник, 10 август може да проследите: –  Как бе овладян пожарът над Дивдядово? Какво доведе до него и има ли още тлеещи огница? С доброволци, участвали в потушаването на огъня ще разговаря Стоян Стоянов; – Каква е готовността за новата учебна година в шуменското IX Основно училище“Панайот..

публикувано на 10.08.20 в 11:31

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В предаването ще чуем размисли за вкуса на живота, споделяни всяка сутрин в приятелска компания. Заедно с планинския бегач Калоян Пейчев ще изминем разстоянието от 80 километра в екстремни условия, за да разберем защо предизвикателствата носят удовлетворение. Ще проследим..

публикувано на 08.08.20 в 17:20

Оттука започва 10 август

В новата августовска седмица ще честитим професионалния празник на готвачите. 10 август е денят на Св.Лаврентий -техния покровител. Ще ви срещнем с младият готвач от Шумен Стефан Стефанов, за да разберем стана ли по-престижна и по-добре платена професията им. След успешна кампания за кастрация на котки в Търговище, сега се организира подобна инициатива за..

публикувано на 07.08.20 в 17:20