Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Визитата на зам.-министър Русинова в Силистра е във фокуса на програма "Днес"

Снимка: Радио Шумен

Програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 17 часа ще проследи:

- Как премина посещението на Зорница Русинова - зам.-министър на труда и социалната политика и на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов в Силистра? Какво бе дискутирано на срещите с кмета и кметския екип, с експертите по социални дейности и грижи, с настанените в Дома за стари хора, с младежите с увреждания, следи Росица Арабаджиева;

- Защо биологичните производители подготвят протест? Откъде идва напрежението сред тях и защо се очакват дори фалити анализира Айше Лятиф в разговор с Милен Стоянов от "Българска асоциация биопродукти";

- Младежите и кадетите от националния отбор по фехтовка пътуват в края на седмицата за участие на Световно първенство в Полша. 7 от 10 състезатели на рапира са от шуменските клубове. Темата следи Десислава Спирдонова в в разговор с Николай Николов, треньор на националния отбор по фехтовка;

- Как социалните мрежи променят класическите медии и PR-а ще коментира почетният гражданин на Шумен Максим Бехар. Публична среща с него е организирана по-късно в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров".

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Пламена Бръчкова и Петромил Кулев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Понеделник с "Оттука започва денят"

Започнете новата седмица с Радио Шумен и „Оттука започва денят“! Кои населени места в региона продължават да бъдат на воден режим и какво се прави, за да бъде решен проблемът? Как болницата в Тутракан ще подкрепи желаещите да учат по специалностите медицинска сестра, акушерка и клиничен лаборант? Защо цветната градина на църквата „Св.Св...

публикувано на 12.07.20 в 17:05

Приятно неделно утро с Радио Шумен

  Добро утро, минути след 7 часа сутринта на 12 юли, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Жулиета Герова и Венета Стоянова ви канят да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Ако желаете да започнете неделния ден приятно, добре информирани и разсънени с много музика – това е вашето място. Да сме заедно от..

публикувано на 10.07.20 в 11:45

Петък с "Оттука започва денят"

И този петък ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Нуждаещи се от енергийно подпомагане, родители на бъдещи първокласници и родители на осмокласници вече могат да подават в социалните дирекции молби за отпускане на помощи. Какви са условията за кандидатстване, ще чуете в утрото на 10-ти юли. В предаването ще се разходим..

публикувано на 09.07.20 в 17:30

"По първи петли" на 10 юли - разказ за България

В „По първи петли“ на десети юли ще очакваме да чуем вашите хубави думи за България – кои са те, какво бихте разказали за страната ни на този, който идва в нея за първи път. А ние ще ви разкажем какво може да видите в Шумен като турист, както и ще ви предложим да приемете предизвикателството да участвате в националния фото конкурс „Моето незабравимо..

публикувано на 09.07.20 в 14:44

Приятно утро и в четвъртък с Радио Шумен

  Бъдете с Радио Шумен и в ранното утро на 9 юли! Приятно ще ви разсъни екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа  очаквайте в ефира всичко актуално от началото на деня и много музика. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор ще е Петромил Кулев. Радио Шумен - за добър старт на новия ден!

публикувано на 08.07.20 в 09:49

Оттука започва 8 юли

В сряда сутрин веднага след новините в седем ви очакваме в „Оттука започва денят“. Ще ви запознаем с възпитаника на Математическата гимназия в Разград Николай Миленов, който се представи отлично на националния кръг на олимпиадата по география и икономика. „Оставме свързани“ е инициативата, която стартира в Русе, а в Шумен започва седмицата на..

публикувано на 07.07.20 в 13:44

Вторник с "Оттука започва денят"

И този вторник ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Как с тарите гори изведоха България сред финалистите за европейската награда Натура 2000? По кои улици във Велики Преслав ще бъдат почистени и подменени дъждоприемните шахти? Какви летни занимания ще предложи на децата Народното читалище „Просвета – 1927“ в русенското..

публикувано на 06.07.20 в 18:19